Mamma tror på katastrof när son med autism vägrar klippa sig - men då gör frisören det fantastiska

En frisör kommer normalt inte att klippa håret medan han ligger på golvet, men för en ung klient med autism, gick den här kanadensiska frisören utöver det vanliga.

Nu hyllas han världen över för sin nyblivna vänskap med en 6-årig pojke.

6-årige Wyatt från Kanada lever med autism. Den lille pojken avskyr även att gå till frisören och allt som vanligtvis hör de besöken till. Han är nämligen både hypo- och hypersenstiv, ibland kan han inte känna smärta och ibland kan han få väldigt ont av att någon bara pillar honom i håret. Nyligen besökte Wyatt och hans mamma Fauve en frisörsalong i den lilla gruvstaden Rouyn-Noranda i norra Kanada. Wyatt, som inte alls ville sätta sig i frisörstolen, och inte alls trivdes i situationen, la sig sedan på golvet.

För CBC berättar Fauve att hon trodde att frisörbesöket skulle sluta i katastrof som det har gjort många gånger. Men det frisören Franz gjorde var helt fantastiskt. 

Franz la sig ned på golvet bredvid Wyatt, och fortsatte helt enkelt klippa där.

– Det tar bort en del tyngd från mina axlar. Vanligtvis brukar frisörer få panik när Wyatt kommer in, så det var verkligen underbart att få möta Franz, säger Wyatts mamma till CBC.

I ett inlägg skriver frisören Franz så här:

“Min barbershop ligger i en liten gruvby vid namn Rouyn-Noranda i norra Kanada. Jag öppnade den här eftersom att det inte fanns några andra barbershop, bara frisörsalonger vilket är helt annorlunda.

Wyatt kom hit med sin mamma under första veckan jag hade öppet. Han var mitt första barn med särskilda behov, och jag klurade ut hur man jobbar med honom genom att komma ned till hans nivå. Ögonblick som dessa betyder otroligt mycket för mig. Jag är väldigt stolt över att kunna klippa här, och mitt samhälle stöttar min affär väldigt mycket.

Människor kör upp till fyra timmar för att klippa sig. Vi börjar ofta med att äta godis tillsammans och vi går runt i butiken och tittar på allt som sitter på väggarna. Affären är full av gåvor från kunder. Vi kan också spela lite vinylskivor under klippningen. Jag är oftast inte den som driver på klippningen – jag följer bara barnet. Det tar mig över en timme att klippa barn med särskilda behov. Det är värt varenda minut.”

I klippet nedan kan ni se mer av Franz och Wyatts fina vänskap!


Dela på Facebook