Mamma tvingas föda död bebis, då fäller sjuksköterskan en kommentar som etsar fast sig i hennes minne för alltid

Missfall är ganska vanligt och betyder i de flesta fall inte att det är något fel på ens kropp, ändå pratas det väldigt sällan om det.

Kanske är det något man skäms över? Men varför ska man skämmas över något man inte har kontroll över.

En av dem som vet hur det känns att förlora ett barn är Rachel Whalen. 

Tyvärr upptäcktes inte tecken på ett missfall för Rachel tidigt under graviditeten. Hon gick nästan tiden ut, hon informerades att hennes dotter inte längre levde.

När något så hemskt händer är det många som inte riktigt vet hur de ska reagera. För vad säger man till någon som just förlorat sitt barn?

För Rachel var det inte bara kärlek och stöd från vänner och familj som hjälpte henne ur mörkret. Det var de erfarna och medkännande sjuksköterskorna som hon träffade på sjukhuset precis efter att hon fött fram sin döda dotter.

Nu har Rachel valt att dela med sig av sin mörkaste tid i livet.

Losing a baby sucks. . Here are some of the others things that have the potential to suck after losing your baby. . 1....

Posted by An Unexpected Family Outing on Friday, October 12, 2018

Så här skrev hon:

“Till alla sjuksköterskor,

tack för att ni räddade mig. Er kompetens och er kunskap räddade mig från att följa efter min dotter in i döden, men det var er medkänsla som hjälpte mig tillbaka till livet. Medmänskligheten ni visade är det som fick mig att vilja börja leva; ni gjorde det möjligt för mig att tänka på att leva efter döden.

För det är jag skyldig er min kärlek och djupaste tacksamhet.

Tack till sjuksköterskorna som alltid såg till att min man alltid hade tillräckligt med kuddar när han skulle sova över i sjukhusrummet. Och tack till sjuksköterskorna som lät honom sno isglass från frysen. Ni såg att det här var en tid för honom där även han behövde omvårdnad.

Tack till sjuksköterskorna som följde med mig när de rusade mig från intensiven till förlossningen.

Tack för att ni talade åt mig när jag inte kunde prata för att jag var för upptagen med att kämpa för mitt liv. Jag är inte säker på att jag hade levt för att få se min dotter om ni inte hade funnits där.

This is for the bereaved dads. . The dads who sat in hospital chairs with us while we waited. . The dads who held our...

Posted by An Unexpected Family Outing on Sunday, August 26, 2018

Tack till sjuksköterskorna som lärde mig att fylla min bh med kylklampar när jag behövde avstanna min mjölkproduktion efter att min dotter fötts död.

Jag vill också tacka er för att ni höll mig när jag grät över en börda jag inte kunde släppa. Er omfamning gjorde inte så att stenen i mitt bröst blev lättare, men ni tillförde en liten gnista av ljus i min väldigt mörka värld.

Tack till alla sjuksköterskor på intensiven som kom in för att städa upp efter mig efter att min dotter dog.

Tack för att ni tog er tid att hjälpa mig tvätta mitt ansikte och borsta mitt hår. Jag kan fortfarande komma ihåg hur det kändes när ni kammade bak mitt hår och satte upp det i en hästsvans, det var en vänlig beröring, inte något ni var tvungna att göra.


Tack till sjuksköterskan som tyst smög in i mitt rum den första natten utan Dorothy för att hålla min hand. Tack för att du viskande berättade om ditt eget barn som också var dödfött. Tack för att du var den första personen som ledde mig ur isoleringen man känner när man har förlorat ett barn.

Din närvaro kändes för bra för att vara sann. Jag är fortfarande inte säker på om du var en dröm för att jag skulle klara mig igenom min första natt ensam.

Till sist vill jag tacka sjuksköterskorna som hjälpte mig genom graviditeten med Dorothys lillasyster. Även efter att Frances kom till världen glömde ni aldrig bort att någon kommit före henne. Ni visste att födseln av Frances inte gjorde mig till en mamma för första gången. Den gjorde mig till tvåbarnsmor.

Tack, från den ni hjälpte tillbaka”.

I had a miscarriage. . I am not alone. . I had multiple miscarriages. . I am not alone. . I was sick with...

Posted by An Unexpected Family Outing on Monday, October 15, 2018

Det är omöjligt att förstå hur det känns att föda ett dött barn. För det är precis vad vissa mödrar behöver göra. Även om du har fått beskedet om att barnet i magen inte längre lever måste man ändå gå igenom en smärtsam förlossning.

Mitt hjärta går ut till Rachel, och till de medkännande sjuksköterskorna som hjälpte när livet inte kändes värt att leva.

Dela den här artikeln med dina vänner på Facebook för att tacka alla sjuksköterskor och barnmorskor runt om i världen. Ni gör ett fantastiskt jobba var och varenda dag!