Mamman blir förvirrad när hennes son alltid vill ha två luncher, då inser hon att den inte är till honom

Josette Duran bor i Albuquerque, New Mexico, med sin unga son Dylan. Josette packade alltid sin son Dylans lunchlåda på morgonen, men sedan början av skolåret har den rutinen förändrats något. Enda sedan skolan började om, bad hennes son om att inte bara få med sig en, utan två lunchlådor till skolan.

rod

När lilla Dylan först bad sin mamma att packa två luncher frågade hon varför han behövde en extra. Hon frågade om sonen inte blev mätt på endast en, vilket inte var fallet.

När hon fick reda på varför gick hennes hjärta itu. På Facebook skriver hon om samtalet:

Dylan: Mamma, kan du göra TVÅ luncher åt mig idag?

Josette: Blir du inte mätt, älskling?

Dylan: Jo, men det är till den här killen. Han äter bara en skål frukt till lunch, kan du göra lunch till honom också? Jag tror inte han har några pengar att köpa lunch med.

rod2

Det var då Josette fick veta den hjärtskärande sanningen – Dylans kompis mamma var ensamstående och hade precis förlorat sitt jobb. Hon hade helt enkelt inte tillräckligt med pengar för att ge sin son tillräckligt med lunch för att bli mätt utan pojken fick nöja sig med en fruktsallad.

”Det träffar nära hjärtat eftersom att jag och min son var hemlösa för några år sedan”, berättar Josette. ”Jag bodde i min bil och jag tvättade honom på allmänna toaletter. Och vi hade ingen mat.”

Josette fortsatte packa två lunchlådor tills en dag när hon fick ett samtal från skolans rektor, som bad henne komma in på ett möte.

Den andra pojkens mamma hade nämligen listat ut av Josette hade gjort för hennes son.

rod3

När hon träffade den ensamstående mamman ville hon ge Josette pengar för besväret.

”Jag vet att det här inte är mycket, men jag fick just ett jobb och jag vet att du har gett min son mat”, sa hon.

Men Josette vägrade ta emot pengarna. Istället gjorde den godhjärtade mamman något helt annat. Hon tränade ett volleybolllag, vilka var fast beslutna om att hon skulle få tillbaka pengarna, och med hjälp av hennes unga spelare lyckades hon samla in över 3500 kr – men istället för att ta dem själv tog hon dem raka vägen till skolans matsal. Pengarna gick för att betala av alla skulder så elevernas familjer skulle slippa. 

rod4

I en viral Facebook video, berättade Josette sin historia medan hon kämpade för att hålla tillbaka tårarna.

”Så nu är ingen i den skolan skyldig några pengar, och alla kan äta”, säger hon.

Vilken underbar gest! Dela gärna artikeln med någon som du vet bara måste läsa den här hjärtvärmande historien!

Dela på Facebook