Annons

Mamman chockas när hon hittar sin bebis i armarna på en främling. Då säger han 5 ord som rör henne till tårar!

Annons

Det är väldokumenterat att fysisk kontakt har en läkande effekt på oss människor, särskilt när det gäller för tidigt födda barn. För föräldrar kan det vara svårt att vara borta från barnet, även om det bara är några sekunder. Man vill definitivt vara kvar på sjukhuset hela tiden och hålla om det lilla miraklet.

Men ibland måste du lämna sjukhuset för att göra några ärenden. Många känner säkert dåliga om man måste lämna sitt barn på sjukhuset, men då är det viktigt att inte skylla sig själva för hårt.

Men på Atlanta Children's Hospital i USA är det en person som gör livet enklare för nyfödda föräldrar. David Deutchman är den så kallade ”sjukhusmorfar” och har varit där de senaste 12 åren.

För ungefär 15 år sedan gick David i pension efter en lång och framgångsrik karriär inom internationell marknadsföring. Då kände han som många andra pensionärer att han hade mycket ledig tid och visste inte vad han skulle fylla dagarna med. Han gav föreläsningar vid vissa universitet nära hemstaden, men ville ändå göra något mer.

Då insåg han att han eventuellt kunde göra en insats för de senaste tillskotten till världen. Han gick till sjukhuset och frågade om de behövde några volontärer av något slag. I ett år bidrog han till barnavdelningen och fann senare att de behövde bättre vård på den neonatala intensivvårdsenheten.

– Innan jag visste ordet av så höll jag plötsligt i små bebisar, säger David enligt People och skrattar.

– Och nu har tolv år plötsligt flutit förbi…

82-åringen är gift och har två döttrar i 50-årsåldern som har sina egna barn. Han säger att jobbet på sjukhuset inte bara har hjälpt barnen, men det har också varit en välsignelse för honom.

– Det är väldigt glädjande och ger så mycket tillbaka, inte minst eftersom bebisarna gråter och man får trösta dem. Detta är något jag älskar, men inte bara på grund av bebisarna utan för hela atmosfären som finns här på sjukhuset.

Men han gör det inte bara för sig själv och barnen - utan även föräldrarna. Det sägs att han ofta lånar ut sina armar till mammor och pappor som behöver gråta en skvätt.

– Jag pratar med mödrarna och ibland håller vi hand. Det är lika viktigt att hålla en mors hand som det är att hålla en bebis. Det är mycket stress för föräldrar i dag och att ha någon som säger åt dem att gå och äta den där frukosten och försäkra dem om att deras bebis kommer ha det bra betyder mycket för dem. Det är viktigt, säger han till People.

Lille Logans mamma vet. Hon kommer hem till sin dotter varje natt, men varje morgon kommer hon till sjukhuset för att vara med sin för tidiga födda son. Han var bara 25 veckor gammal när han såg världens ljus och hennes mamma kände sig dålig eftersom hon inte kunde vara på sjukhuset dygnet runt.

Det var då allt förändrades. En morgon när hon kom till sjukhuset såg hon David sitta i en stol och hålla sin son i hennes armar.

”Hej! Jag är sjukhusets extramorfar”, sa han. Och det var då som hon plötsligt föll i gråt.

Hennes skuldkänslor försvann och när hon försökte slåss mot tårarna tog hon en bild av David och Logan. Bilden publicerades på Facebook-sidan på sjukhuset och har sedan fått enorm uppmärksamhet.

”Detta är bara en bild på ett fantastiskt ögonblick med en legend till sjukhusvolontär som hållit våra patienter – och deras föräldrar i handen – i 12 år”.

David är bara glad att hjälpa de små barnen och föräldrarna genom de svåra tiderna.

– Om det finns något jag kan göra så människor känner att de blir omhändertagna, så är det vad jag ska göra.

Lyckligtvis har flera TV-kanaler och tidningar plockat upp historien och gett den här underbara hjälten den uppmärksamhet han förtjänar. Titta på David i videon nedan.

Annons