Mamman ger svar till dem som försöker att få kvinnor att skämmas för offentlig amning

Hon tittar på mig med avsky och skakar på sitt huvud på ett dömande sätt i ett försök att skämma ut mig och indirekt, utan ord, säga till mig att jag gör fel och borde skyla mig.

24-åriga mamman till två, Ashley Kaidel är trött av diskussioner om amning offentligt.

Förra veckan gick hon ut för att äta på en restaurang. Under besöket ammande hon sin son. Detta resulterade i arga blickar från en helt främmande kvinna.

Just det här hände en kvinna vid namn Ashley Kaidel. En helt främmande kvinna stirrade ut henne och skakade på huvudet när hon ammade sin son på en restaurang.

Nu har hennes inlägg delats av 120 000 människor och gillats av 380 000. Läs hennes hyllade text här under:

ashdkel

Översatt från engelska:

Tidigare i dag postade jag den här bilden på när jag ammade min son i offentlig miljö på en restaurang. På bilden ser det ut som att jag stirrar rakt ut i tomma intet. Men egentligen tittar jag in i ögonen på en kvinna som stirrar på mig. Hon tittar på mig med avsky och skakar på sitt huvud på ett dömande sätt i ett försök att skämma ut mig och indirekt, utan ord, säga till mig att jag gör fel och borde skyla mig.

Låt mig vara tydlig med varför jag postar bilder på mig och min son där jag ammar helt öppet.

Jag menar inte att säga att ”alla borde amma helt öppet utan att skyla sig. Visa världen dina bröst!”. Om en mamma är mer bekväm med att täcka för sina bröst för att HON mår bättre av att göra det, då stöttar jag henne till fullo.

Med det sagt, anledningen till att jag postar de här bilderna är för att stötta den mamman som försökte att amma utan att skyla sig och blev utskämd, hon blev utstirrad, pekad på, fick ta emot elaka kommentarer, hon blev ombedd att lämna rummet, hon blev ombedd att skyla sig.

För det första, ammande mammor får enligt lag göra detta när, hur och var de vill så länge inte omständigheterna säger något annat. För det andra, du bör aldrig känna skam, känna dig mindre värd eller generad för att du matar ditt barn på det mest naturliga sättet. Jag gör det här för den person som lever enligt mantrat att:

”Bröst ska vara täckta. De finns bara för din makes ögon. De är intima. Det är en privat angelägenhet att ge ditt barn mat. Täck dig själv av respekt för andra. Mina barn behöver inte se det där. Lämna rummet.” och alla andra nedsättande, trångsynta kommentarer och liknande tankar.

Återigen, bröst skapades för att upprätthålla dina barns liv långt innan de gjordes för att ge njutning till någon man, kvinna, sambo eller make. Deras enda syfte är att göra mat och skicka ut den rakt in i ett barns mun. Det är inget konstigt med det och det är ingen skillnad på att jag matar mitt barn med mina bröst och att du äter mat med en sked.

För det andra, det är otroligt orättvist och själviskt att be en mamma och hennes barn att lämna ett bord eller en tillställning bara för att du av någon anledning är obekväm med sättet hon matar sitt barn. Ingen person ska behöva bli isolerad för att de äter, speciellt inte när du sitter och äter själv medan du förlöjligar någon annan som äter. Är det inte betydligt enklare att låta bli att titta på det du tycker är så otrevligt än att föreslå eller kräva att en mamma och hennes barn försvinner från din åsyn? Hur pompöst och själviskt är inte detta? Titta bara bort. Det är mycket enklare. Ingen skada skedd.

Till sist, dina barn behöver se amning av samma anledning som du behöver se det. De behöver acceptera, förstå och uppskatta att bröstmjölk och amning är och för alltid borde vara det första och bästa valet för både mamma och bebis. Flaskor är en trend. Bröstamning är det inte. Din 11 år gamla dotter som ser mig amma kanske frågar ”Mamma, varför suger den där bebisen på hennes bröst?” Men som en förälder och människa som förstår, respekterar och uppskattar anatomi och mödrar borde ditt svar endast och alltid vara ”därför det är så bebisar äter.” Förhoppningsvis kan det uppmuntra din dotter att växa upp och ha som mål att amma och uppleva de otroliga band och ovärderliga fördelar som kommer med det.

Så återigen, jag postar inte det här för att få uppmärksamhet. Jag postar det här för att jag tycker att alla borde amma öppet. Jag postar det här för att ge mödrar uppmuntran. Och för att uppmuntra andra att få ammande mödrar att känna sig accepterade och stöttade; inte alienerade, förlöjligade och dömda.

Signerat,

en tuff mamma som ammar offentligt

Tycker du att det är självklart att alla mammor ska få amma var de vill? Klicka gärna på gilla knappen nedan om du håller med!

[contentblock id=6 img=gcb.png]

Dela på Facebook