Annons

Mamman har en viktig uppmuntran efter upplevelsen hon hade på restaurangen med barnen

Annons

nsdjwexnju

Källa: Facebook / Jamie Mosley via qpolitical.

Jamie Mosley var på restaurang med sina barn. Hon upplevde något som verkligen berör,och inte minst sätter oss på plats.

Detta är facebook-inlägget översatt:

Mitt hjärta är sönder just nu. Som jag sitter här i "Chick fil, en amerikanska restaurang" tittar jag på mina barn när de leker känner jag mig nästan skyldig at skriva detta inlägg för att jag vill inte släppa blicken från mina barn för en sekund.

Men när jag sitter här och tittar på barnen märker jag en mamma och en liten flicka som kommer och sitter vid bordet bredvid mig.

Den lilla flickan hämtades nyss från skolan och du kan se på henne att hon är pratig. Hon slutade aldrig tala från den stunden hon satte sig ner.

Jag såg den lilla flickan berätta till hennes mamma samma meningen upprepande gånger. En av meningarna var "när jag blir mamma vill jag bli en sjuksköterska, som den kvinnan där borta".

Hon sa samma uttalande kanske 6 gånger,och hon hoppades på ett svår från sin mamma. Kanske skulle mamman bli intresserad och entusiast över vad hon ville bli när hon växte upp. Men i stället titta aldrig mamman från sin mobil. Hon fick aldrig ögonkontakt och hon svarade inte ens.

Sedan kom besvikelsen i de små flickans ögon. Jag såg hur hennes axlar föll och hur hennes ögon titta ner på golvet.

Hon fortsatte att försöka prata med sin mamma om olika saker som hände den dagen och hon fick en stjärna i sin klass idag och även att någon retat henne. Men återigen, hennes mamma tittade aldrig upp. Också småningom slutade hon prata.

Hon insåg hur mycket hennes mamma inte brydde sig och allt som var på mobilen var så mycket viktigare än vad hon hade att säga. Jag krossades. Jag tänkte för mig själv. "Hur många gånger måste jag göra det? Hur många gånger har jag inte tittat upp?" Hur många tricks vill de visa mig och jag ser aldrig eftersom jag inte tittar upp? Hur många konversationer missar jag mina barn när jag bara ger dem en iPad så jag kan få några minuter att göra vad jag vill?"

Så småningom kommer de sluta fråga.. de kommer inte vilja att du tittar längre, för att de vet att du inte kommer. Du kommer alltid att titta ner.

De känner sig inte bekväma att prata med dig om något som en liten pojke som är elak mot dem i skolan eftersom du kanske inte lyssnar i första hand.

Jag är så trasig och mina ögon har öppnats vad tekniken kan göra med våra sinnen och vårt föräldraskap och även vårt äktenskap.

Så som jag har uppmuntrat alla idag. Kolla upp. När de talar till dig och vill berätta för dig hur de mår eller saker som de vill bli när de växer upp. Lägg bort mobilen. Gör ögonkontakt och bry dig om dem. Lyssna på dem.

Nu väljer dem att det är bekvämt att prata med dig. Ge dem den uppmärksamhet de behöver eller så kommer de gå och hitta det någon annanstans.

Och när du är gammal med en rullator. Så kommer du inte ha minnen och konversationer att titta tillbaka på. Du var upptagen av nyheter och drama som egentligen aldrig betydde något för dig.

Titta upp. Det är en vacker syn och du kommer inte känna dig ångerfyll. Nu är jag klar med att tömma mitt hjärta och kommer att titta upp och kolla på mina barn när de njuter av glassen. :)

[adsenseCodeOne]

Annons