Mamman lägger till en okänd person på Facebook. Vad som sker sedan? Skrämmande!

Denna fiktiva ”berättelse” är skrämmande. Den får oss att tänka igenom vilka vänner vi har via sociala medier. De flesta i dag använder sig av både Instagram och Facebook och det gör att vi träffar på ett problem vi kanske inte hade föreställt oss.

Tänker du igenom hur mycket information du ger omvärlden om dig själv via sociala medier? Om du inte har gjort det bör du börja tänka på det från och med nu. Speciellt om du har barn.

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

MTWRFWE

Källa: Facebook

”När någon främmande lägger till dig på Facebook”

En man skickar en vänförfrågan till dig. Du känner inte honom men han ser trevlig ut på sin profilbild så du accepterar honom.

Det är din lilla dotters första skoldag. Hon ser så himla söt ut i sina nya kläder. Du bara måste ta en bild och dela med dig på Facebook så att alla dina vänner och familj kan se.

Du är så nöjd och glad med att ha släppt av henne så att du ”checkar in” på hennes skola via Facebook och säger:

”Jag kan inte fatta hur stor hon har blivit. Tiden flyger verkligen iväg. En stolt mamma och pappa här. #StoltMamma”

Under tiden: Den mystiske mannen som lade till dig på Facebook, och som du accepterade vänförfrågan ifrån, sparar bilden som du har publicerat på din dotter i de fina nya kläderna. Han skickar bilderna till 60 andra vuxna män runt om i världen med texten: ”Svensk flicka, 5 år. Brunt hår och mörka ögon. 40 000 kronor”.

Du har alltså inte bara gett förövaren/människohandlaren en bild på din dotter. Du har gett honom nödvändig information om namn och vilken skola hon går på. Allt detta serverades på ett silverfat.

Du åker för att hämta henne klockan 15:00 men hon är inte där.

Du har ingen aning om att din underbara dotter såldes till en 43 år gammal pedofil. Nu är hon på väg till Sydafrika med en påse över huvudet. Hon är förvirrad, rädd och hon gråter för att en man som hon aldrig har sett förut hämtade henne i skolan. Nu vet hon inte var hennes föräldrar är, vart hon är på väg eller vad som kommer att hända med henne.

Sluta upp med att publicera allt som händer i ditt liv på Facebook och undvik att använda bilder på dina barn som profilbilder.

SLUTA UPP MED ATT LÄGGA TILL FRÄMMANDE PERSONER PÅ FACEBOOK. DELA GÄRNA VIDARE!

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

[adsenseCodeOne]

Dela på Facebook