Annons

Mamman sa till dottern att inte hälsa på den ''smutsiga knutten'' – hans svar berör nu tusentals

Annons

Att man inte ska döma boken efter omslaget är något som vi alla har hört förut, men tyvärr finns det allt för många människor som inte tagit till sig av det klassiska uttrycket, till exempel mamman i den här historien. Något som hon bittert fick ångra.

Motorcyklisten och pappan Luc Perreault testkörde sin mammas motorcykel när han svängde in på restaurangen Tom Hortons för att ta en paus. När han parkerat motorcykeln vinkade en liten flicka till honom och sa "hej", och Luc hälsade tillbaka. Men flickans mamma ryckte bort henne och sa "vi pratar inte med smutsiga knuttar" innan hon gick iväg med flickan.

Luc blev väldigt upprörd av händelsen och bestämde sig för att skriva ett svar på Facebook. Hans budskap? Inte konstigt att tusentals människor gillat hans inlägg, läs själv så kommer du också att förstå!

“Till familjen i en röd stadsjeep som var på Tim Hortons idag, Ja jag är en stor 130-kilos man med motorcyklar och massor av tatueringar.

Jag är en svetsare, jag är högljudd, jag svär och ser ut som att jag skulle äta din själ om du tittade snett på mig.

Vad ni inte vet är att jag har varit lyckligt gift i elva år, mina barn kallar mig för pappa, jag har en högskoleexamen, min mamma är stolt över mig och säger till alla att hon är glad att ha en så underbar son, mina syskonbarn är alltid glada att träffa morbror Luc.


När min dotter bröt armen grät jag mer än vad hon gjorde. Jag läser böcker, jag hjälper människor, jag tar en omväg för at tacka soldater och jag grät till Armageddon…Så nästa gång jag ler och säger hej till din lilla flicka och du tar tag i henne och säger:

’Nej älskling vi pratar inte med smutsiga MC-knuttar’

Kom ihåg att även om du sårade mina känslor så skulle den här smutsiga MC-knutten vara den första att springa in i ditt brinnande hus för att rädda din dotters guldfisk för att hon inte skulle bli ledsen!!!”


Inlägget har delats mer än 4 000 gånger sedan han först publicerade det 2013. Och sex år senare det delas fortfarande runt om i världen. Det är definitivt en läxa för oss alla att alltid komma ihåg.

Döm inte boken efter omslaget, döm inte hunden efter håren - ja, det finns många uttryck som sammanfattar Lucs fantastiska brev. Vi är glada att det fick så stor spridning och vi hoppas att mamman till denna dotter kunde läsa svaret och fick sig en rejäl tankeställare.

Annons