Annons

Mamman står inför rätta – då ber domaren 6-åriga dottern berätta sanningen

Annons

Domaren Frank Caprio vet att hans jobb inte endast består av att upprätthålla lagen, utan om att vara rättvis och noga med att ta reda på omständigheterna. Han har alltid i åtanke att vi alla bara är människor och kan göra misstag.

I videon nedan kan du se en ytterst ovanlig rättegång. En mamma kommer till rätten med sina två barn för att hon inte betalat en parkeringsböter på 100 dollar (970 kr) samt påminnelseavgifterna. 

I slutet av rättegången kommer den största överraskningen - kvinnans 6 år gamla dotter, Janice, blir ombedd att hjälpa domaren med vilket straff mamman skulle få.


Domaren förklarar sedan för Janice vad mamman gjort och vad hon riskerar att få för straff. Han räknar upp fyra möjliga alternativ.

Nr 1: Att ge mamman straffen hon förtjänar. Vilken skulle bli totalt 2 691 kronor för första bötern plus straffavgift för att den inte betalades.

Nr 2: Mamman slipper straffavgiften, men ska betala sin parkeringsböter på 100 dollar. 

Nr 3: De är schyssta den här gången och halverar räkningen till 50 dollar. 

Nr 4: De är riktigt snälla och säger att det inte tar något betalt alls denna gång. 

Dottern tittar förvånat på domaren när han ber henne avgöra vad det ska bli. Publiken håller andan.

När Janice, som bara är sex år, nervöst inte vet vad hon ska svara frågar domaren vad hon ätit till frukost. När hon svarar att hon inte ätit något den dagen tar domaren ett snabbt beslut. 

”Vi säger såhär. Jag och din mamma gör en överenskommelse. Om hon köper frukost till dig när ni åker härifrån så slipper hon alla böter, låter det okej?”, säger domaren. 

Se klippet nedan och dela gärna om du tycker att fler fall borde visas medmänsklighet, så länge ingen kommit till skada.

Annons