Mamman tar en bild på pappan och sonen i duschen - men något i bilden får hela internet att koka.

Det är tråkigt att oavsett hur oskyldig och välmenande du är, så kommer det alltid att finnas någon som vill trycka ner. Det fick Heather Whitten lära sig på ett mycket krävande sätt.

Som fotograf, mamma till tre barn och hustru till sin man, är det också naturligt för Heather att dokumentera vardagen. Heather fångar alltid minnesvärda stunder på sin kamera.

Sonen Fox var sjuk, så hans far har försökt allt för att göra det enklare för sin son. Heather tog en kraftfull bild av sin sjuke son och make i duschen och delade fotot på Facebook utan att tänka vidare på det.

När hon loggade in på Facebook dagen efter blev hon chockad. Folk var upprörda, illamående och rasande. Allt de kunde fokusera på var nakenhet och inte en underbar stund när en far tar hand om sin son.

"Det var i november 2014 som Fox fick symptom på viruset Salmonella (som vi aldrig räknat ut hur han fick). Thomas hade tillbringat flera timmar i duschen med honom för att försöka få ner febern och tvätta bort kräkningar och diarré.

Det var ett mäktig ögonblick för oss som föräldrar. Vår intuition berättade att det var allvarligare än bara ett virus. 

När jag var i duschen med dem båda, blev jag överväldigad av scenen som utspelades framför mig. Den här mannen. En man, partner och far. 

Jag tog min kamera och kom tillbaka för att ta några bilder på det och delade sedan dem, naturligtvis.

Jag blev chockad över hur många människor som inte såg bortom nakenheten och brydde sig inte om att se historien bakom bilden. De hängde sig fast i att de båda var nakna i duschen. Jag hade tydligen passerat en viss gräns. Det var alltför intima. Det bör naturligtvis inte delas med allmänheten. Men jag håller inte alls med detta! 

Min familj kan skilja sig från din. Men det betyder inte att vårt sätt att vara familj är fel. Men det betyder inte att det ger dig rätt att stänga av min röst som en mor eller artist för den delen. Att ta bort min rätt att dela våra erfarenheter på ett ocensurerat sätt är orättvist. Det finns inget sexuellt eller exploaterande med denna bild. Det finns inte ens några "privata delar" på bilden, säger Heather."

Vi tycker att Heathers svar är helt klockrent och att alla bör ta in det hon skriver. Dela gärna detta för att hylla henne!

Dela på Facebook