Mamman tog en bild på bröstmjölken sida vid sida – det hon upptäckte då är häpnadsväckande

De flesta mödrar som ammar sina barn vet att mjölken kan ändra färg.

Det kan finnas olika anledningar, vad du äter, din form och så vidare.

Mamman Ashlee Chase dokumenterade nyligen den otroliga färgtransformationen i bröstmjölken. När hon jämförde den med mjölken från några dagar tidigare upptäckte hon hur stor skillnaden var. Hon lade upp ett foto på Facebook.

Inlägget har nu över 7 000 delningar, och nedan kan du läsa det i sin helhet.

Ashlee skrev: "Detta är varför du ammar dina barn, även om de är 7 månader gamla."

"Den översta bilden är mjölk som är tre dagar gammal när Elliot var frisk och pigg. Bottenbilden är mjölk från idag efter att Elliot haft feber hela natten."

Ashlee var orolig för den stora färgförändringen, så hon pratade med barnläkaren, som försäkrade henne om att allt var bra.

Faktum är att allt var mer än bra. Anledningen till att mjölken förändrades så dramatiskt var att det innehöll extra fett och antikroppar för att få Elliot friskare snabbare.

Så hur händer detta? Bra fråga.

När en bebis ammar, skapar detta ett vakuum i vilket barnets saliv smyger sig in i mammans bröstvårta.

Där tror man att bröstkörtelreceptorer läser av bebisspottet på bakterier och virus, och om de upptäcker något fel (d.v.s. att bebisen är sjuk eller kämpar mot en infektion), kommer mammans kropp faktiskt ändra mjölkens immunologiska sammansättning och skräddarsy det till barnets specifika patogener genom att producera anpassade antikroppar. 

Detta visar att kvinnokroppen är fenomenal! Inte bara får barnen ett immunförsvar-boost från bröstmjölk, men de får också "bra bakterier" från kramar, kyssar och av att mysa.

Dela den här artikeln med dina vänner om du var lika förvånad som mig! 

Dela på Facebook