Mamman vägrade att låta en homosexuell lära hennes barn. Hans svar är otroligt.

Det är inte första gången religion har lett till ett dåligt uppförande.

26-årige Michael Neri - en dramalärare från Kidderminster, England - fick nyligen ett sms från en mamma som anser att han inte borde lära hennes barn eftersom att han är homosexuell.

1448400159010

Hon berättade i klara ordalag att hennes barn inte längre skulle tillåtas att delta i sin klass.

Hon bad honom också efter en återbetala för sin insättning.

"Jag har nyligen fått kännedom om din livsstil", skriver hon, "och som en kristen kan jag inte låta mina barn påverkas av okonventionella idéer. Det är vår övertygelse att en man ska gifta sig med en kvinna. "

Michael svar visar klass och återhållsamhet - och kanske har även gjort egensinniga kvinna tror två gånger.

[contentblock id=2 img=html.png]

Så här skriver mamman i sitt sms till Michael: 

”Hej Michael. Efter vårt samtal här i veckan bestämde jag mig för att mina döttrar inte kommer att vara en del av klassen på måndag. Du har ett gott rykte för din scenkonst som uppmuntrade mig att från början anmäla mina döttrar till din kurs. Men jag har nyligen fått kännedom om din livsstil som gör att mina döttrar inte längre kan vara en del av din klass. Vi lever en livsstil som kristna och efter en tro att män ska gifta sig med kvinnor. Jag ser fram emot att du ger tillbaka pengarna vi lagt ut för kursen och att du gör det via en check. Hälsningar (NAMN).”

Michaels svar på mammans sms:

”Hej. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var besviken över att höra detta. Jag är stolt över mina elever och visar dem alltid respekt och kärlek och har en stark passion för jämställdhet. Såvitt jag vet, påverkar inte min sexualitet min förmåga att undervisa, precis som en läkares förmåga att behandla ditt barn om det blir sjukt, inte påverkas av deras läggning.

Jag är säker på att dina barns hälsa skulle komma i första hand när de behöver vård och att de kommer till en bra läkare. Eller skulle du kolla upp läkarens läggning inför operation, mer än att gå efter deras kunskaper i sitt arbete? Jag önskar er lycka till att hitta en lämplig scenskola för dina barn. Men av erfarenhet är en scenskola utan homosexuella människor som att laga mat utan kryddor.

Tyvärr återbetalas inga pengar, men var inte orolig. Din insättning har donerats till Stonewall, HBT-välgörenhet.

Hälsningar, Michael.”

Screenshot 2015-11-25 16.10.43

Dela på Facebook