Mamman varnar för livsfarliga leken: ''Jag kunde ha förlorat min son ikväll''

En 11-årig pojke hade tur att inte drabbas av en stroke efter att han övertalades för att återskapa en YouTube-stunt som heter "Roundabout of Death". 

Söker man på "Roundabout of death" får man snabbt fram tusentals videos på leken, som till en början kan det sig rätt så harmlös. Utmaningen går ut på att en person tar plats på en snurrkarusell och sedan placeras en moped på kanten för att få karusellen att snurra så snabbt som möjligt medan personen ovanpå ska försöka sitta kvar.

”VARNING - STARKA BILDER. Till alla youtube-bloggare som laddar upp filmer på farliga lekar som 11-åringar tycker verkar roliga – det här är resultatet”, inleder Dawn Hollingworth från Nottingham i Storbritannien sitt Facebook-inlägg.

Kredit: SWNS

Han uppmanades att återskapa YouTube-stunten som kallades "Roundabout of death" - och tappade medvetandet, hans vänner inser inte allvaret och man kan se de skratta när Tyler sjunker ihop och blir slapp i kroppen. De lämnar platsen när de inser allvaret, och det var en främling som hittade Tyler och larmade ambulans.

Man tror att han blev allvarligt skadad efter att ha utsatts för extrema gravitationsstyrkor - eller G-krafter- som normalt endast upplevs av piloter och astronauter.

”Hans skador var så ovanliga att läkarna sa att de aldrig sett något liknande, och var tvungna att göra efterforskningar innan de kunde behandla honom.” skriver Dawn Hollingworth i sitt inlägg.

Credit: SWNS

Man tror att G-kraften tvingade upp vätska och blod i Tylers hjärna, som orsakade skada på hans syn och hans hjärna var så svullen att läget var kritiskt.

”Min son är kvar på sjukhuset eftersom det finns risk att han får en stroke om inte svullnaden går ner”, skriver Dawn.

Credit: SWNS

Nu vill hon varna andra ungdomar – och föräldrar – så att ingen mer råkar illa ut.

”Jag kunde ha förlorat min son ikväll, och jag vill inte att någon annan ska gå igenom det vår familj går igenom nu.”

Se klippet nedan och hjälp till att dela detta vidare så att inga fler behöver utsättas för denna otäcka lek!


Dela på Facebook