Man besöker fängelse med sin servicehund – då rusar hunden mot en av fångarna

Hundar förändrar liv. De är ibland inte medvetna om den inverkan de har, men för mig gör det bara saken så mycket mer äkta.

De hälsar glatt på oss när vi kommer innanför dörren, de ger oss kärlek och sällskap när vi är ensamma, de räddar ibland våra liv, och ibland två människors liv. Allt detta utan att be om gentjänster.

Det här är historien om Pax, en vacker servicehund som gav en funktionshindrad krigsveteran möjligheten att återvända till livet och som helade en härjadfånges brustna själ.

Bill Campbell, krigsveteran som varit några rundor i Irak, återvände hem med svåra funktionshinder på grund av en traumatisk hjärnskada. Hans familj och vänner fruktade att Bills livskvalitet skulle vara irreparabelt försämrad, men tack och lov var fick Bill en vacker gyllene labrador vid namn Pax som servicehund.

Pax, en servicehund specifikt utbildad för att ta hand om människor med PTSD, gav Bill emotionell styrka att leva igen efter att han återvänt från kriget.

Bill var så tacksam för Pax att han var fast besluten att träffa den kvinna som tränat honom. Så de två tog en tur till Bedford Hills Women Correctional Facility för att besöka Pax tränare, en kvinna vid namn Lauri.

Väl därdrabbades Pax av känslor av nostalgi. Med svansen viftande och ögonen som gnistrade av förväntansprang han snart så fort han kunde mot Lauri när han fick syn på henne.

Paxbokstavligen kastade sig över Lauri, och även hon var överlycklig att få återse sin gamla vän.

Lauri, Bill och förenades i ömsesidig kärlek och tacksamhet över att ha Pax i sina liv.

Efter en glädjande återförening togs Bill in i rummet där kvinnorna tränar de servicehundar som de föder upp.

Bill satte sig ner med Lauri och hon började gråta och förklarade hur Pax också hade förändrat hennes liv.

Lauri uttryckte sin tacksamhet för att åter få träffa Pax och förklarade vad hunden hade gett henne:

“Jag visste när de berättade för mig när han fick PTSD-träning, att han skulle få någon annan att känna den känsla av frihet han gav mig på en plats där jag var allt annat än fri.”

“Jag insåg, genom att ge mig Pax och ta honom från mig. Han hade gett mig den största gåvan som någon nånsin gett mig. Han hade återställt en bit av min själ “, fortsatte Lauri.

Se det berörande klippet här och dela det gärna med dina vänner:


Dela på Facebook