Man går på auktion för att vinna familjens förlorade bondgård: Häpnar när hela salen blir knäpptyst

Alla familjer har en historia. Varje berättelse är en komplex berättelse som svarar frågan om hur vår familj kom till vår nuvarande plats och tid. Medan vissa berättelser är upplyftande historier om framgång, är andra tragiska historier av olycka. Oavsett omständigheten vill vi alla vara en del av de stora krönikor som komponerar vår familjs historia och att uppfylla de önskemål som driver varje berättelse. 

När en bonde från Nebreska i USA såg sin möjlighet att förändra sin familjs historia hoppade han på chansen. Men vad som är mest förvånande om hans berättelse är inte vad David gjorde för sin familj eller ens hur hans ansträngningar var. Det här är en historia om samhället. Det handlar om hur många människor som kan komma ihop för att skriva en sanning som gränsar till fiktion. Det är historien om hur en man och hans obevekliga lust att återställa sin familjebostad möttes med tillräcklig tro för en saga som slutade.

I generationer berättade Davids familj samma sak som David hörde växa upp: en historia om förlorat land och ett öde som inte var uppfyllt. Decennier före Davids födelse hade hans familj haft samma mark så länge som man kunde komma ihåg. 

Detta var fallet tills ett olyckligt beslut gav makten till en släkting som inte såg till sin familjs bästa. Drygt 32 hektar åker som de hade till sitt förfogande såldes till en avlägsen släkting och familjens ägor var borta.

I hela sitt liv drömde David om att få tillbaka marken; så när möjligheten presenterade sig genom auktion. Han visste att det här var en gång i livet för att ändra historien. David visste inte hur- men han visste att han skulle gå igenom ett nyare och lyckligare kapitel i sin familjehistoria.

När David anlände till auktionen hade han samlat upp tillräckligt med pengar för att lägga ett bud - men inte tillräckligt för att få trygghet. Faktum är att David och hans far var säkra att de inte vinna över 200 andra bönder. Ändå drev deras hopp dem att göra allt de kunde gör.

Med ett enda bud ringde auktionären avancerade förfaranden normalt. Det var det första budet som lades på marken, de 200 bönderna i rummet blev helt tysta. Faktum är att reaktionen var så oväntat att auktionären krävde en paus. Men även efter att auktionen återupptogs lades inga andra bud. Medan David och hans familj blev förflubbafade av resultatet, hade de vunnit tillbaka sin gård - och anledningen var tydlig.

Respekt.

David vet vad som hände dagen var inget annat än ett mirakel. Ett mirakel bestående av 200 bönder från Nebraska, USA, som alla visste i sina hjärtan vad som var rätt att göra.

Äntligen tillkom ett nytt kapital till Davids familjehistoria - ett kapital av hopp, uthållighet och medmänsklighet.

Än idag minns David auktionen som ägde rum 2011 som om det vore igår:

”Jag har haft två riktigt minnesvärda dagar i mitt liv. Den första var dagen då min son föddes. Den andra är den oförglömliga dagen på auktionen.”

Dela gärna detta!

Dela på Facebook