Man torterar och mördar 7 hundar, men kommer inte att göra det igen på mycket lång tid

Jason Brown från Reno, Nevada, en adopterad son till ett välbeställt par, har dömts till fängelse för hemska brott mot djur. Den 25-årige mannen som utbildade sig i psykologi har dömts för tortyr, mord och styckning av sju hundar.

Jason greps år 2014 när polisen hittade en hund som brutalt attackerats i sitt motellrum i Reno.

Hunden var helt söndertrasad. Men det stannade inte där, eftersom utredare även fann fyra avhuggna hundhuvuden i ett kylskåp.

Mannen svarade på lokala Craigslist-annonser för att hitta sina offer. Han letade efter annonser från människor som gav bort hundar och valpar gratis eller till ett litet pris och lovade dem ett säkert och kärleksfullt hem för evigt.

Enligt AP, kom ett par ägare ihåg Jason som en “vanlig och ordentlig ung man”. Några av ägarna vittnade också i domstol och brast ut i gråt när de vidriga klippen av mannen när han torterade och skinnflådde ett par hundar spelades upp. Mannen kunde höras säga i klippen att han skulle ta hundarna till sitt “house of pain” och uppgav att han ämnade göra en päls av dem.

När mannen dömdes, var domaren, åklagaren och försvarsadvokaten enhälligt överens om att detta var ett av de mest fruktansvärda brott som de någonsin hade varit med om i sin karriär.

“De bilder jag såg kommer jag aldrig att glömma,” sa domare Elliott Sattler strax innan han utfärdade maxstraffet.

“Grymheten och den sadism du utsatte djuren för är helt enkelt chockerande”, sa han. “Den del som skrämde mig mest med videorna är att du ens skapade dem. Det betyder att du ville gå tillbaka och titta på dem igen – som en slags trofé.”


Jason förklarade att han inte hade något minne av händelserna och att han varit under påverkan av flera droger. Han hade använt heroin, metamfetamin och kokain i några veckor och hävdade att han aldrig skadat djur förut.

Derek Dreiling, assisterande distriktsåklagare, har inga ord för att beskriva vad som hände.

“Det är så hemskt,” sa han. “Det är repetitionen, våldet, sadismen som gör att detta brott är värd det hårdaste av straff. I över 40 år har jag sett människor som dödas på alla möjliga vis. Men det här fallet är en första för mig på många sätt. “

Mannen dömdes till 28 år i fängelse och kommer endast att få möjlighet till frikännande efter 11 år i fängelse.

Dela på Facebook