Annons

Man uppfinner glasögon för att ge kortare människor en välbehövlig fördel

Annons

Om du någonsin har varit på en konsert eller festival för att upptäcka att en 2 meter lång person står direkt framför dig, kan en uppfinnare ha lösningen på alla dina problem.

Dominic Wilcox har skapat "One Foot Taller" glasögon, som i huvudsak är ett par periskop glasögon som låter dig se över huvudet av människor framför dig.

Glasögonen lägger till en fot (eller 30,5 cm) på bärarens normala ögon-nivå.

Dominic Wilcox pratade om inspirationen bakom hans uppfinning: "Jag stod på en konsert och vände mig för att se en liten kvinna dansa men kunde inte se bandet. Det gav mig inspirationen att utforma ett sätt för människor att se över hinder som sådana som långa människor som jag.

"Det fungerar bra, men att dansa med det kan vara en utmaning!"

Han skapade glasögonen med ett ark av spegel akryl med en 45-gradig bock för att säkerställa att den mindre spegeln kan spegla den större spegeln, som står utåt, vilket ger dem som bär dem en bättre bild.

Glasögonen designades efter att Microsoft Surface utmanade uppfinnare att komma med "extraordinära lösningar" för "vardagliga problem" för en utställning i London.

Och Dominic slog verkligen huvudet på spiken?

Dominic pratade med brittiska Mirror om sin drivkraft att uppfinna, och förklarade: "Vissa människor får sin spänning från bungehoppning eller göra ett vinnande mål på Wembley, men jag får min från att komma med kreativa idéer.

"Kreativitet är viktigt eftersom världen har många problem och utmaningar, och vi behöver mycket fler människor med kreativa lösningar för att lösa dem.

"Jag tror att alla kan bli mer kreativa och öka sin förmåga att tänka på nya idéer.

"Kreativitet är bara ett visst sätt att tänka som kan läras och övas som alla andra färdigheter."

Han tillade: "Några av mina idéer utvecklas ur observationer om mänskligt beteende och jag uttrycker dem genom de objekt jag skapar.

"Jag experimenterar också med material för att försöka hitta överraskningar som inte kan hittas helt enkelt genom att tänka på en penna eller en dator."

Tagga en vän som behöver dessa glasögon!

Annons