Man upptäcker märklig trappa i Stockholm: Titta på det fantastiska som händer när andra gör det också

Människor uppmanas att ta trappan som ett sätt röra på sig mer. Så fordonstillverkaren Volkswagen bestämde sig för att räkna ut hur man lockar fler människor att faktiskt ta trappan.

Lösningen som de kom fram var helt enkelt lysande. Företaget kallar det "roligt teori" där de testar människors smarta och innovativa lösningar på dilemman, till exempel att uppmuntra fler människor att bära säkerhetsbälten och få fler människor att ta trappan.

Företaget valde kollektivtrafiksystemet i Odenplan, Stockholm, vilket är där folkmassor går ut hela dagen. De har två alternativ: ta rulltrappan eller ta trappan.

Så sent på natten satte en grupp människor igång med experimentet. De rev upp utan på trappstegen och installerade elektronikpaneler som liknade de vita tangenterna på ett piano. De lade också till de svarta tangenterna - för att skapa ett trappiano!


När folk började översvämma trapphuset nästa morgon var deras svar otroligt! De kunde antingen ta rulltrappan, som många hade gjort länge, eller de kunde prova pianotrappan istället. Faktum var att 66% fler människor valde bort rulltrappan.

Att se folks olika reaktioner på pianotrappan i videon nedan är för roligt, men ännu mer komisk är att se hur de vandrar uppför den!

Se bara i videon nedan, så kommer du märka hur lyckat resultatet faktiskt blev.


Dela på Facebook