- Många på Facebook delar bilder på försvunna personer - men du bör alltid komma ihåg detta

MANAR TILL FÖRSIKTIGHET: - Hur vet du att kvinnas bild du vidarebefordrade inte rest frivilligt för att starta ett nytt och bättre liv, skriver Viralkings Jonas Eklund.

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

pifnhc3

Jag ser många på Facebook som nu delar bilder på människor som ska vara försvunna.

Det är ju bra att vi kan använda sociala medier när det är verkligt, men när du verkligen vet vad du gör.

Hur vet du att barnet du vidarebefordra en bild av inte vistas på en hemlig adress med modern, och den våldsamma pappan som har lagt upp efterlysningar på Facebook för att hitta dom?

Hur vet du att kvinna du vidarebefordrade en bild av inte rest frivilligt för att starta ett nytt liv?

När du delar ett namn och bild på en 17-åring som har rymt hemifrån, är det större risk för att en framtida arbetsgivare kommer att googla för att exempelvis se hennes sociala medier-närvaro om 10 år, och hitta diskussionen och ge jobbet till en annan.

När media får meddelande om ett försvinnande, kontroller vi först med polisen om de har hört talas om fallet. Så vi försöker ta hänsyn om personen har försvunnit frivilligt. Även när polisen skickar ut en efterlysning med namn och bilder, är de flesta medier försiktiga.

Varje år anmäls cirka 7 000 personer som försvunna till polisen. Det finns en anledning till varför du bara hör om en bråkdel i medierna.

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

[adsenseCodeOne]

Dela på Facebook