Annons

Mannen bryter nacken och svimmar i snön – då räddar hunden Kelsey hans liv

Annons

Det kan vara långt till närmaste grannen, om du bor ensam och inte har någon att ta hand om.

Allteftersom tiden går och du åldras blir det svårare att ta sig runt. När hundägaren Bob skulle ut och hämta ved till brasan på nyårsafton halkade han och bröt nacken, vilket gjorde att han svimmade av i snön iförd endast pyjamas. Då kom hans Golden Retriever Kelsey till undsättning, skriver Independent.com.


Bob halkade och bröt nacken och kunde inte röra sig. Det hjälpte inte att ropa på hjälp, eftersom den närmaste grannen bor flera hundra meter bort.

Kelsey är Bobs fem år gamla Golden Retriever, och när hon såg sin husse ligga hjälplös på marken, tog hunden ett beslut som räddade Bobs liv.


Hunden la nämligen sig ovanpå Bob och slickade honom i ansiktet för att hålla honom varm då han var orörlig.

– Hon fortsatte skälla efter hjälp, men lämnade aldrig min sida. Hon höll mig varm och vaken. Jag visste att jag var tvungen att överleva och det var mitt val att hålla mig vaken”, säger Bob.

Bob går fortfarande på intensiv rehabilitering för att återta kontrollen över sin kropp och tackar sin hund och läkaren.


- Jag är så tacksam för mina två hjältar. Kelsey höll mig varm, vaken och slutade aldrig att hjälpa mig. Dr. Colen räddade mitt liv och min rörlighet, jag kommer att vara evigt tacksam.

Titta på videon nedan och dela gärna om du håller med om att hunden är människans bästa vän.

Annons