Mannen frågar hotellägaren om han kan ta med hunden. Hans svar är guld.

Jag hjälpte en gång en besökande vän att hitta ett hotell som tillåter hundar. Hennes hund är liten och är mycket skötsam. De första hotellen som jag ringde som hon ville boka svarade, "Vi tillåter inte husdjur på hotellet," eller någon annan variant av "nej". Men sedan hittade jag en som gjorde. Hotellet hade även en särskild liten lekplats för hundar. Receptionisten var snäll och lät mig veta att det naturligtvis var tillåtet med hundar. Hon verkade även förvånad när jag berättade att närliggande hotell inte gjorde det.

De som har någonsin försökt resa med en hund vet att inte alla hotell behandlar hundar lika. Ibland är hundar tillåtna; och ibland är hunden inte välkommen. Så för att undvika överraskningar vid incheckningen, bör man alltid kontrollera innan.. vilket är exakt vad en man gjorde..

En man skrev ett brev till ett litet hotell i en stad han planerade att besöka på sin semester.

Hans skrev: ”Jag skulle väldigt gärna ta med min hund så att han kan bo med mig under hotellvistelsen. Han är väluppfostrad, sköter sig exemplariskt och stör inte någon. Tror du det skulle vara möjligt att låta mig ha honom med mig i rummet på nätterna?”

Omedelbart fick mannen svar från hotellets ägare. Som skrev:

”Jag har drivit det här hotellet i många år. Under den här tiden har jag aldrig varit med om en hund som stjäl handdukar, sängkläder, silverbestick eller tavlorna på väggen.

Jag har aldrig varit tvungen att vräka en hund mitt i natten då den varit för full och bettet sig illa. Och jag har aldrig varit med om en hund som tagit en springnota. Så ja, självklart är din hund välkommen att bo på mitt hotell.

Och, om din hund kan gå i god för dig, så är även du välkommen att bo här.”

Tycker du att den här hotellägarens svar var helt klockrent? Dela gärna!

Dela på Facebook