Mannen gav igen mot myndigheten – betalade tillbaka med 300 000 mynt

När Nick Stafford från Virginia i USA skulle köpa en bil, ringde han skattemyndigheten för att ta reda på hur han skulle registrera sin nya bil. 

Det visade sig vara lättare sagt än gjort – och i jakten på svar från DMV, den amerikanska motsvarigheten till Transportstyrelsen, blev Nick omdirigerad fram och tillbaka i 10 olika telefonnummer där han fick sitta i all oändlighet och vänta.

Efter att ha tagit kontakt med domstolen fick Nick så småningom ett direktnummer till det lokala DMV-kontoret, men när inte heller det fungerade så brast det. Men han slutade inte där. Han var också tvungen att betala skatt på två andra bilar han hade köpt - och var fortfarande bitter över behandlingen han fått tidigare, och bestämde därför sig att betala hela kontant i pennies - mynt med det minsta värdet i USA.

Det blev totalt 700 kg mynt totalt 300.000 stycken (ca 27 000 kr). Mannen har all rätt att betala med mynt av alla slag, och myndigheterna fick räkna mynten i 12 timmar.

– Om de ska vara till besvär för mig så ska jag vara till besvär för dem, säger Nick Stafford till Bristol Herald Courier.

Jag undrar om han är nöjd med hämnden nu? Videon på mannen sprider sig runt världen, med både stödjande kommenterar och synpunkter från dem som tycker att det var onödigt. Vad tycker du?

Titta på videon nedan när Nick betalar skatten:


Dela på Facebook