Annons

Mannen glömmer stänga sin ytterdörr - blir ''vald'' av en hemlös hund som gick in på natten

Annons

Klockan fyra var när Jack Jokinens fru började rycka i sin man för att väcka honom. Eftersom de har ett litet barn på bara en månad var det inte särskilt konstigt för Jack att vakna vid den tiden, men kvinnans hysteri skrämde honom: "Oroa dig inte, bebisen mår bra ... men vi har en hund inne i huset". Vad? Jack var förvirrad. Utanför regnade det, dörrar och fönster var alla väl stängda - hur kunde en hund ha kommit in i deras hem? Ändå var den där, en liten honungsfärgad Labrador som låg i deras vardagsrum.


När han kom ner till undervåningen började Jack omedelbart kontrollera alla tänkbara gömställen, eftersom han trodde att någon kunde ha kommit in i huset. Ingenting. Han hade inte hittat någonting och hade ingen aning om hur hunden kunde ha hamnat i hans vardagsrum. Fönstren och dörrarna var alla väl stängda eftersom det fortfarande var stark storm utanför. Sedan kom han på att kan kunde kontrollera övervakningskameran vid ingången.

Här avslöjas mysteriet


Från videon kunde Jack se ögonblicket då han kom hem från sin promenad på kvällen med George, hans hund, och såg att han inte hade stängt dörren ordentligt. Under natten öppnade stormen dörren till huset och runt kl. 03.15, gick en hund - som Jack snabbt döpte till Suzy - lugnt in i huset.


Cirka en halvtimme senare befann sig en förbipasserande nära huset och märkte att dörren var öppen. Från videon kan du se främlingen närma sig dörren för att kontrollera att allt var i sin ordning och stänga den efter ett tag. Om det inte hade varit för den okända mannen, skulle inte bara Jokinen och hans fru ha tillbringat hela natten med ytterdörren öppen, men Suzy skulle förmodligen aldrig ha stannat kvar.


Jack och hans fru torkade den stackars hunden och försökte få de att känna sig lugn. Nästa dag ringde de djurskyddsnämnden, men de insåg genast att det bästa alternativet vara att behålla den. Suzy var i dåligt skick, mager, gick bara på ett ben, hennes tänder var skadade och hon hade inget halsband, så istället för att lämna henne till ett djurskyddshem, tog de hunden till veterinären, där paret blev chockade över att få veta att "valpen" faktiskt var cirka 9 år gammal.

Paret bestämde sig för att hjälpa Suzy och adoptera henne:

"Vi bestämde oss för att av alla de saker som kunde ha hänt när man lämnar ytterdörren öppen på natten, mitt i vintern, i en storstad, var det att hitta en söt liten hund i vardagsrummet verkligen inte det värsta, tvärtom... vi måste ge henne en chans" berättar Jokinen.


Efter att ha publicerat ett inlägg, som blev viralt på kort tid, fick Jokinen så mycket som 15 000 dollar från ett stort antal användare som berördes av Susys historia - pengarna användes för den dyra medicinska vården av den stackars lilla hunden. Tack vare inlägget fann Jokinen också den snälla mannen som hade stängt deras ytterdörr.

Nu är Suzy säker och mår bättre.

Stort tack till er för att ni tar hand om lilla Suzy, ni är verkligen hjältar i min bok!

Om du också tycker de gjorde rätt i att hjälpa hunden, dela gärna artikeln vidare!

Annons