Annons

Männen knuffar livrädd åsna i vallgraven på zoo – vad som döljer sig i vattnet gör djurvänner ursinniga

Annons

OBS! Vi vill varna känsliga tittare för starka bilder i videoklippet nedan. 

Det var i Changzhou Zoo i Kina som männen på zoo:t sommaren 2017 knuffade ner den levande åsnan i vallgraven. 

På bilderna kunde man se hur några män lyfte upp och kastade ner en försvarslös åsna i en vallgrav som omger zoo:t. Där nere väntade tre tigrar på bytet som föll rakt emot dem.

Denna fruktansvärda händelse ägde rum år 2017 och fångades på film. Klippet har sedan spridits på sociala medier och upprört djurvänner världen över. Sådant här får bara inte hända!

Den stackars åsnan kunde inte på något sätt försvara sig när den kastades ner av männen i vallgraven. Vid vattnet där nere fanns hungriga tigrar. Tigrarna gick på instinkt när åsnan hamnade i vattnet och det gick inte att rädda det stackars djuret.

Uppgifter: Tvist om dålig avkastning bakom agerandet

Enligt den brittiska tidningen Telegraph var männen på uppdrag av en investerare i zoo:t, som just då befann sig i en dispyt med ägarna.

Vidare skriver tidningen att vittnen har berättat hur männen försökte ta med sig flera av djuren ut ur zoo:t för att sälja dem. När de stoppades av vakterna bestämde de sig för att istället mata tigrarna med djuren.

Besökare på djurparken var väldigt skärrade av händelsen, och i videon kan man se tydligt hur tigrarna går på djuret.

Investeraren som var i dispyt med ägarna var upprörd och arg eftersom att de inte fick nog avkastning.

 – Eftersom vi inte fick någon avkastning, tänkte vi: 'varför inte mata tigrarna, då kan vi åtminstone spara in på djurföda'.

Djurvänner världen över rasar över detta. Djurparken har senare bett om ursäkt och lovat att något sådant här aldrig ska upprepas.

Se videoklippet här nedan. Vad tycker du om detta? Skriv en kommentar.

Annons