Annons

Mannen kommer leva sina sista år på hotell istället för äldreboende – anledningen är genialisk

Annons

Många bävar för den dagen när de ska flytta till ett äldreboende. Man känner att man inte har många år kvar och man måste förhålla sig till regler och rutiner man inte är van vid. Terry Robinson kunde inte se sig själv och sin fru på ett ålderdomshem på ålderns höst. Därför började han utforska andra möjligheter. 

När han väl räknat ihop alla sina utgifter och inkomster, beslutade han sig direkt för att aldrig bo på ett äldreboende – lösningen han hittade är rätt genialisk.

Mannen delade med sig av sin plan på Facebook och den spreds som en löpeld på nätet.

Läs nedan nedan: 

”Äldreboende för oss – vi checkar in på Holiday Inn!

När kostnaden för äldreboende ligger på 188 dollar per dag, finns det bättre lösningar när man blir gammal och svag. Jag har redan kollat upp bokningar på Holiday Inn. Kombinerar man priset för långtidsbokningar och seniorrabatt blir det 49,23 dollar per natt.

Det lämnar 138,77 dollar per dag till frukost, lunch och middag i vilken restaurang jag vill, eller rumsservice. Det gör att det finns pengar kvar till tvätt, dricks och filmer. Dessutom får jag en pool, ett gym, en lounge, en tvättmaskin och torktumlare. Jag får också gratis tandkräm, rakhyvlar, schampo och tvål. Och jag kommer bli behandlad som en kund, inte som en patient.

5 dollar i dricks per dag kommer få hela personalkåren att vara mig till lags. Det finns en busshållplats utanför, och pensionärer åker gratis. Handikappbussen kan också plocka upp mig om jag fejkar att jag haltar. Att åka bussen till kyrkan är gratis på söndagar.

För lite miljöombyte, ta flygbussen till flygplatsen och ät på någon fin restaurang där. När du väl är på flygplatsen, flyg någonstans. Pengarna rullar ändå in samtidigt. Det kan ta månader att få en plats på ett okej äldreboende.

Å andra sidan, kommer Holiday Inn ta emot din reservation idag. Och du är inte fast på en plats för alltid – du kan flytta från hotell till hotell eller till och med från stad till stad.”


”Vill du åka till Hawaii? De har Holiday Inn där också. Är din TV trasig? Behöver lamporna bytas ut? Inga problem. De fixar allt och ber om ursäkt för besväret. Hotellet har nattvakter och daglig rumsservice.

Städerskan tittar till dig då och då. Om inte, ringer de begravningsbyrån eller ambulansen. Om du ramlar och bryter höften kommer (sjukförsäkringssystemet) Medicare betala för det, och Holiday Inn kommer uppgradera dig till en svit för resten av livet.

Och du behöver inte oroa dig för familjebesök. De kommer alltid vara glada att besöka dig, och checkar troligtvis in för en mini-semester. Barnbarnen kan använda poolen. Vad mer kan man önska sig?

När jag diskuterade min plan med vänner, kom de på ännu fler fördelar som Holiday Inn har att erbjuda pensionärer. De flesta standardrum har kaffemaskin, vilstol och satellit-TV – allt du behöver för att njuta av en mysig eftermiddag.

Efter en film och en trevlig tupplur, kan du titta till dina barn (gratis lokala samtal) och sedan ta en promenad till loungen eller restaurangen där du träffar nya och intressanta människor varje dag.

Så när jag når den gyllene åldern kommer jag att välkomna den med ett leende.”


Vilken genialisk plan – både roligare och mer kostnadseffektivt. Tycker du också att den här mannen verkar gå en rätt så trevlig pension till mötes? Dela då denna briljanta plan med dina vänner!

Annons