Mannen kör runt med 11 000 liter vatten varje dag. Anledningen kommer garanterat att värma ditt hjärta!

Djur är underbara varelser som verkligen förtjänar vår kärlek och respekt. Och det är alltid bra att se människor som gör en extra insats för att hjälpa dem. Patrick Kilonzo Mwalau från Kenya är en av dessa eldsjälar. Han gör en god gärning varje dag – något som har hjälpt honom att vinna hjärtat av tusentals djur. 

Djuren som bor i Tsavo West National Park i Kenya drabbas hårt av den rådande torkan. Naturreservatet har inte haft regn sedan juni förra året och läget för djuren som lever där är verkligen kritiskt.

Som Patrick Kilonzo Mwalua från Kenya beskriver det:

– Om vi inte hjälper dem kommer de att dö, säger han till TheDodo.

Detta är inte ett alternativ för honom. Varje dag kör han runt i parken med cirka 11 000 liter färskvatten till elefanterna, bufflarna, antilopen och zebrorna.


Många djur väntar inte ens så länge, de tränger sig vid lastbilen när Mwalua vrider på kranen.

– Igår natt så hittade jag 500 bufflar som väntade vid ett uttorkat vattenhål. När jag kom kunde de känna doften av vattnet. De närmade sig bilen direkt och började dricka trots att jag stod kvar. Det var tydligt att de blev väldigt exalterade, berättar Patrick.

Utan Patricks insats skulle de här djuren inte ha en chans. Det är sällan man stöter på riktiga hjältar men att Patrick är en av dem råder det ingen tvekan om.

Här ett nyhetsinslag från K24TV om den okände hjälten Patrick.


Dela på Facebook