Mannen med alzheimer skriver kärleksbrev till frun. Nu berörs en hel värld av hans ord.

Igår var det den internationella Alzheimerdagen och när vi kom över det här fina brevet kände vi att vi var tvungna att dela den med er. Det handlar om en man som har alzheimers som skriver ett kärleksbrev till sin fru. Det handskrivna brevet skrevs av den spanska journalisten Jésus Espada för en litterär tävling - som han vann.

Så här lyder brevet:

jesu

”Min käraste Julia,

Jag skriver till dig medan du sover, i fall jag inte skulle finnas vid din sida när du vaknar i morgon. I dessa dagar reser jag fram och tillbaka, och varje gång tillbringar jag mer och mer tid på andra sidan. Vem vet? En dag är jag rädd att jag aldrig kommer tillbaka.

Imorgon kanske jag inte förstår vad som händer med mig. Imorgon kanske jag inte kan berätta för dig hur mycket jag beundrar och uppskattar din ärlighet, som är ett försök att stå vid min sida och som vanligt göra mig glad, trots allt som händer.

Imorgon kanske jag inte längre är medveten om vad du gör för mig när du sätter upp lappar på varje dörr, så jag inte blandar ihop kök och badrum. Eller när du måste hålla dig för skratt när jag sätter på mig skor utan strumpor och när du insisterar på att hålla konversationen vid liv trots att jag går vilse i varje mening.

När du lugnt går fram till mig och viskar namnet på vårt barnbarn i mitt öra. När du lugnt och sansat konfronterar mina vredesutbrott, som bubblar upp som om något inom mig gör uppror mot den förlorade kontrollen i mitt liv.

För dessa, och så många andra saker – om jag imorgon inte kommer ihåg ditt namn, eller mitt eget. Om jag imorgon inte längre kan säga tack. Om jag imorgon, Julia, inte kan säga det en sista gång: Jag älskar dig.

Din för alltid,

T.A.M.R”

Dela gärna brevet med dina nära och kära om du också blev berörd.

Dela på Facebook