Annons

Männen räddade ''hund'' från iskall flod - sen uppdagades sanningen

Annons

De vänliga männen, från Estland, arbetade på floden Pärnu när de såg "hunden" kämpa i det frusna vattnet.

De tre männen vid namn Rando Kartsepp, Robin Sillamäe and Erki Väli agerade direkt och röjde isblock från vattnet så att det bildades en väg för vad de trodde var en hund. När de till slut nådde ”hunden” drog de upp den med sina bara armar, virade in den i en handduk och bar den till bilen – då de noterade dess tyngd. Då kunde de inte gissa att det egentligen var en varg de bar på.

Efter att ha torkat av den förmodade hunden satte hantverkarna av till närmaste djursjukhus.

– Han var lugn och låg och sov på mina ben. När jag ville sträcka ut dem lyfte han på huvudet, säger Rando Kartsepp, en av hanverkarna som räddade den döende vargen till estniska Postimees.

Väl framme tyckte veterinärerna att ”hunden” var misstänksamt stor. Men det var inte förrän en jägare tittade närmare på den som man kunde fastslå att det var en ung varghane som var cirka ett år gammal.

Den estländska organisationen EUPA betalade för behandlingen och i ett uttalande till Postimees säger de att allt lyckligtvis slutade väl.

"SINDI JÕEST PÄÄSTETUD NOOR VÕSAVILLEM" Tänane hommik tõi Eestimaa Loomakaitse Liidule kõne, mida juba iga päev ei...

Posted by Eestimaa Loomakaitse Liit on Thursday, February 21, 2019

– Vi är så glada för det lyckliga slutet och vill tacka alla deltagande parter. Speciellt männen som räddade vargen och veterinärerna på kliniken som inte tvekade på att hjälpa det vilda djuret, säger en representant från EUPA till Postimees


Tack vare de tre hantverkarna kunde vargen räddas och återhämta sig helt. Den är nu utsläppt i det vilda igen utrustad med en radiospårare så att djurrättsorganisationen ska kunna försäkra sig om att han får ett långt och hälsosamt liv.

Klicka gärna på dela här under för att hjälpa till att hylla männen för deras hjältemodiga insats för att rädda vargen ur det iskalla vattnet!

Annons