Mannen slår kvinnan i parken, det kameran fångar är skrämmande

Medan många av oss skulle vilja tro att vi skulle ingripa och hjälpa en främling i nöd, är det svårt att veta exakt hur vi skulle reagera tills vi sitter i den typen av situation. Därför gjorde dessa YouTube-stjärnor ett viktigt socialt experiment för att se hur människor skulle reagera när de såg någon bruka våld mot kvinnor.

”1 av 4 kvinnor kommer bli offer för våld i relationer under sin livstid. I det här sociala experimentet tittar vi närmare på hur folk reagerar när de blir vittnen till våld mot kvinnor. Slutar de? Fortsätter de med sitt och ignorerar misshandeln?”, skriver de på YouTube.

Denna statistik är också sann i länder över hela världen. Varje år utsätts tiotusentals kvinnor i Sverige för våld i nära relationer. Därför skapade dessa YouTube-stjärnor detta sociala experiment.

De placera en kamera som var dold bakom några buskar vid ett välbesökt löpspår och väntade på att en grupp människor skulle närma sig. Det var då mannen började knuffa, brotta och "slå" sin kvinnliga partner.

Resultatet? Det var många gånger skrämmande att bevittna. Många fortsatte att gå och låtsades som ingenting hade hänt, och lät mannen fortsätta ”misshandeln”!

De främlingar som valde att ingripa i situationen var chockade över vad de såg och satte sig själva i riskzonen för att hjälpa kvinnan.

Blott 4 av 20 människor agerade när det verkligen var på allvar.

Titta på detta kraftfulla sociala experiment själv i videon nedan. Det får dig verkligen att tänka, vad skulle du göra i samma situation?


Dela på Facebook