Mannen våldtar 1-årig flicka till döds, nu rörs världen av läkarens meddelande

Många av oss har svårt att förstå att det finns riktiga monster. Monster som missbrukar, våldtar och dödar oskyldiga, monster som gör de värsta av mardrömmar till verklighet. För många chilenare har detta monster nuförtiden ansikte och ögon, nämligen Andres Espinoza, 30-årig man som slog och våldtog en flicka på endast ett år och 7 månader.  Ett fall som chockade hela Chile, där denna fruktansvärda händelsen inträffade.


Många har i ilska föreslagit att gärningsmannen förtjänar dödsstraff för detta,  men läkaren som såg 1-åriga Ambar ta sitt sista andetag skrev på sin Facebook-sida där han förklarar varför han avfärdar dödsstraff för mannen som tog hennes liv.

Dr. Álvaro Retamal är barnläkare på sjukhuset i San Camilo, Chile, och han tog emot 1-åriga Ambar Lazcano när hon kom till sjukhuset med allvarliga skador. Flickans moster och dennas partner sa att flickan hade ramlat, men skadorna hon visade gav en helt annan version.

Läkarna kunde konstatera att hon blivit sexuellt utnyttjad och som så småningom orsakade hennes död.

Den lilla Ambar Lazcano hade blivit omhändertagen av sin moster eftersom hennes mamma inte kunde ta hand om henne på grund av drogproblem.

En El Comercio ska en morbror ha erbjudit sig att ta hand om flickan, men blev nekad eftersom han var homosexuell.

På detta sätt hamnade Ambar i ett hushåll som skulle leda till hennes död. 

Läkaren Álvaro Retamal, skriver i ett inlägg på Facebook om den smärtsamma upplevelsen det var för honom och för resten av sjukhuspersonalen att se lite Amber kämpa för sitt liv. Ändå förklarar han varför dödsstraffet inte ska tillämpas på den skyldige parten.

Alvaro Retamal Matus foto.

Så här skriver barnläkaren på Facebook:

”Det är så lätt att bli arg och kräva dödsstraff för ett monster som detta.

En brottsling som säkert bad om att få dödsstraff för dessa brott … och det är lätt att hänga med på den idén. När jag hade Amber Lazcano på sjukhuset och vi kämpade för hennes liv, när vi såg hennes ömtåliga kropp, hennes lilla händer, när jag mitt i allt strök hennes slagna panna och sa åt henne att leva eftersom världen inte kommer låta någon göra henne illa igen…

När man har möjligheten att säga till henne med lågmäld röst: Snälla lyssna på mig: lev! Det finns inget att vara rädd för, jorden är full av människor som vill älska henne… Som fastrarna och farbröderna som tog emot henne på sjukhuset, som åkte med henne i ambulansen, som tog hand om henne på akuten på lPabellón, under tiden hon opererades, alla vi här på sjukhuset… Från lokalvårdare till doktorer som ibland har den där lite kyliga distansen så att vi inte absorberar och tar upp all denna smärta.

Vi led alla för denna vackra lilla ängel.

Och vi önskar så klart att han som gjort detta ska lida något ofattbart för det han har gjort.

Amber fick till slut ro från ett liv som annars bara var fullt av smärta. Jag höll i hennes händer när hon lämnade oss och utan att vara värdig det så välsignade jag henne, bara för att jag var den människan som var där och inte en präst eller hennes pappa.

Vad jag känner i dag är inte en känsla av att vilja döda någon, en handling som inte löser någonting. I dag känner jag att v borde vara där, innan allting hände för Amber och för så många andra…

Det är lätt att kräva dödsstraff. Men varför tar vi inte allt vårt hat vi känner nu och gör det till kärlek och skydd för alla våra barn? Både för de som inte har några föräldrar men också för de som är tysta, vi vet inte eller vill inte veta vad som händer med dem.

Vårt kall måste i stället vara att organisera oss och skydda barnen från det onda som omger oss i världen, mellan alla kullar och berg. Detta kommer leda till något som kan vara till hjälp för andra. Att kräva att ett monster ska dö leder bara till lättnad.”

Håller du med? Skriv gärna en kommentar om vad du tycker i kommentarsfältet.

Dela på Facebook