Annons

Marcus Oscarssons hyllning till 16-åriga Greta – efter talet i New York: ''En av de mäktigaste...''

Annons

Under gårdagen höll 16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg ett argt tal till världens ledare. 

I ett Facebook-inlägg som Oscarsson skrev innan Greta höll sitt kraftfulla tal beskriver han Greta Thunberg som en av de mest kända och mäktigaste svenskarna någonsin.


”Detta alldeles oavsett vad du och jag tycker om den saken. Detta alldeles oavsett vad herre x tycker (för det är oftast en herre), i svenska orten y som så fort Greta kommer på tal omgående framhåller att hon borde stanna hemma i Sverige och gå i skolan och vara som alla andra och helst hålla babblan. Hålla klaffen och sitta still. Veta hut”, skriver Oscarsson på Facebook.

Han fortsätter: 

”Sen lägger herre x ofta till att hon inte är riktigt frisk, att hennes föräldrar inte är det heller och att det är någon PR-byrå på en bakgata i Stockholm som ligger bakom allt och att någon vuxen talar om för henne vad hon ska säga”, skriver Oscarsson.

”Ja i så fall – snälla – kan någon be en vuxen tala om för mig också vad jag ska säga. För om allt är så enkelt så borde ju vem som helst fixa detta. Eller är det helt enkelt så att Greta är helt flipping otroligt framgångsrik och dessutom inte ens gör detta för egen vinnings skull.”

Oscarssons inlägg har gillats över 65 000 gånger.

Se även: 16-åriga Gretas tal i FN:

Annons