Marie gör blodiga upptäckten – nu varnar hon andra hundägare

Marie Lundgren var ute med sin hund Vinsthon, när hon gjorde en ohygglig upptäckt.

Hon var ute och gick med sin hund Vinsthon längs vattnet i Alvik i Stockholm. Det var då hon såg en bit falukorv på marken.

– Vinsthon har bättre luktsinne än jag och hade en plan på att svälja den där korvbiten, säger Marie Lundgren, som plötsligt la märkte till något som blänkte i solen innan den försvann i hundens mun. Det skriver Aftonbladet.se

När hon öppnade Vinsthons mun hade han tack och lov inte hunnit tugga. 

För när hon knöt sin hand runt korven skar hon sig och började blöda: någon hade stoppat en glasbit i korven.

– Jag får ont i magen när jag tänker på vad som kunde ha hänt. Jag blir arg och ledsen. Detta är på alla vis fruktansvärt. Jag vill inte förlora min hund, och absolut inte genom sådana fruktansvärda plågor som det skulle innebära att bli uppskuren av glas inifrån, säger Marie.

Marie Lundgren gjorde snabbt en polisanmäla och skrev ett inlägg på Facebook, där hon varnar andra hundägare.

Hon har sedan dess varit i kontakt med flera som nu säger att de kommer att börja använda munkorgar på sina hundar. 

– I en perfekt värld ska vi hundägare kunna gå våra promenader utan att oroa oss för att våra hundar får i sig glas eller gift. Nu är det inte så, säger hon.

Marie är dock skrämd över vissas reaktioner. Hon var bara ute efter att varna andra hundägare för en ”förhoppningsvis ensam galning” i detta fall.

– Jag vill inte att mitt inlägg ska användas som underlag för ännu en trist och omänsklig diskussion angående varken invandring eller religion. Allt jag ville var att dela med mig av detta hemska och varna andra. Inte skapa ännu en plattform för hat.

I Stockholmspolisen bekräftar Kjell Lindgren att de fick en anmälan som avser misshandel och försök till skadegörelse. Polisen har dock att valt att inte inleda förundersökning.

DELA gärna Maries varning, så fler hundägare blir vaksamma!

Dela på Facebook