Annons

Medan han tar ut pengar i bankomaten upptäcker han något konstigt och det som händer sedan är verkligen ett mirakel

Annons

I filmer, på TV och med dolda kameror, får man ofta se situationer där en person hittar pengar som är kvarglömda eller bara har fallit ut ur någons ficka. Det här är en sällsynt omständighet som dock ibland inträffar och sätter värderingar som korrekthet och rättvisa som varje individ borde ha på prov. En liknande sak hände Bobby Puryeas, vars reaktion gick långt bortom ärlighet.

En dag, som många andra, gick mannen till bankomaten för att ta ut pengar när han plötligt lade märkte till något ganska ovanligt. I springan där sedlarna vanligtvis kommer ut hade någon lämnat några sedlar, så mycket som 500 dollar, (4 700 kr) en ganska stor summa att glömma kvar. Han gick in på banken omedelbart med avsikt att återlämna pengarna till den rättmätiga ägaren, men detta visade sig vara allt annat än enkelt. Varken kassören eller ens chefen visste hur man skulle lösa det, så de sa till honom att de skulle försöka ta reda vem som hade använt bankomaten innan honom.

Nästa dag kontaktades Bobby av banken som lyckats spåra personen, det var en 92-årig kvinna vid namn Edith. När han lyckats få adressen tog sig Puryeas dit för att återlämna pengarna till den gamla damens stora överraskning, som blev rörd av den ovanliga gesten.

Edith hade tagit ut pengarna för att betala hyran på 480 dollar, (4 500 kr) hon hade lämnat kvar dem i bankomaten en sekund och sedan glömt dem. För att tacka sin välgörare ville hon ge honom en belöning på 20 dollar, (188 kr) som Bobby givetvis inte tog emot.

Tanken på att kvinnan skulle ha tvingats leva på de pengarna fram till månadens slut, fick honom att ringa till banken och be dem överföra 200 dollar (1 890 kr) från hans konto till Ediths.

Berättelsen tar inte slut här, eftersom även en kollega till Bobby, slagen av hans generositet, bestämde sig för att göra detsamma genom att donera 100 dollar. Ryktet hade även spridit sig bland de anställda på banken som samlade in 300 dollar. Historien delades av Puryeas på Facebook och "gillades" över 150 000 gånger.

Den "goda samariten" bad Edith att tillbringa Thanksgiving med hans familj och kontaktade en förening för att ta hand om kvinnan och som kunde vara tillgängliga för alla hennes behov. Denna här lilla berättelsen lär oss något mycket dyrbart, nämligen att ingen har befogenhet att hjälpa alla, men alla har makten att hjälpa någon.

Dela det här vidare för att hylla mannen för den fina gärning han gjorde!

Annons