Meteorologen: Nu är våren äntligen här!

Den som har längtat på våren kan nu äntligen få sin önskan uppfylld!

– Det är ingen diskussion om att våren är i antågande, säger meteorologen Johan Groth.

Solen står nu allt mycket högre på himlen och detta leder till varmare väder och vår i hela landet.

Våren har redan nått södra delar av Sverige men är nu på väg att sprida sig till resten utav landet.

Snart kommer dessa favoriter poppa upp och signalera att våren äntligen är här!

– Det är ju en sak med den meteorologiska våren, men absolut, vädermässigt måste man ju ändå känna att det är lite feeling av vår nu, säger meteorologen Johan Groth på norska Storm.

Under den här veckan kommer ett högtryck glida in över Sverige. Detta innebär att stora delar av landet kommer att få stora solchanser under onsdagen. Mest soligt kommer det vara i Götaland och upp över östersjökusten.

– Generellt ser det ut som att vi kommer gå in i en ganska torr period. Undantaget är fjällen som kan få en del moln och lite snöbyar i helgen, säger han.

Men mot torsdag och fredag kommer det fina vädret att sprida sig upp över landet.

– Det kan vara dimmoln och låga moln på morgonen, men att det sedan finns chans att det blir en hel del sol på många platser i landet, säger Johan Groth.

Temperaturen kan komma att gå upp och ner i landet. I östra Svea och Götaland kommer temperaturen ligga mellan två och sex plusgrader, mer norr kommer det fortfarande vara minus.

Tvåsiffriga temperaturer

Någon gång nästa vecka kommer högtryck nummer två glida in över landet, detta är även ännu större.

– Då är det chans att vi kanske kan hitta de första dagarna, i mitten på nästa vecka, där vi kommer upp i tvåsiffriga temperaturer. Med störst chans kanske i östra delarna av Svealand och Götaland. Där kan det kanske komma upp i en tio eller elva grader som mest på dagen. Men det kommer vara fortsatta variationer mellan natt och dag, säger Johan Groth.

Det kommer dock att vara fortsatt kallt nattetid. Men om prognosen slår in tror Johan Groth att vädret kommer att vara fint i stora delar av landet.

– Njut av det helt enkelt. Det är perfekt promenadväder och för de som är lite längre norrut så är det lite sol och då är det väl den bästa årstiden att vara ute i backarna eller på tur. Vi behöver de här vitaminerna som solen ger, säger han.

GILLA DETTA OM DU SOM OSS BARA ÄLSKAR OCH LÄNGTAR TILL VÅREN!

[contentblock id=6 img=gcb.png]

Dela på Facebook