Annons

Mikael ''Soldoktorn'' Sandström gör livsändring – för att hitta kärleken

Annons

Mikael Sandström, även känd som ”Soldoktorn”, berättar nu om sin livsändring för att ge sig själv chansen att hitta kärleken.

 – Målet är inte att vara ensam, säger Mikael till Expressen.

Doktor Mikael Sandström har de senaste åren kommit att bli soldoktorn, eller Doktor Mikael, med hela svenska folket. Han syns ofta i Nyhetsmorgon där han på ett pedagogiskt och enkelt sätt svarar på tittarnas frågor om alla möjliga sorters åkommor.

I höst är han också aktuell med programmet ”Helt sjukt”, som han leder tillsammans med Petra Mede, även TV4:s ”Biggest Loser” är ett program där vi kan förvänta oss Mikaels medverkan.

Han jobbar mer än heltid som narkosläkare samtidigt som han syns i alla tv-program. Allt detta gör att Mikael inte har mycket fritid över.

– Jag gick nästan tusen timmar övertid förra året. Men man sover däremellan, det går bra, och jag förfogar ju över min egen tid. Jag är ju ensam så jag har ingen annan att anpassa mig efter. Men i det långa loppet är det nog inte bra, säger han till Expressen.

”Soldoktorn” har nu räknat ut att han under sina 33 år som läkare varit varit på kontinuerlig jour, dygnet runt, i sju års tid. Att han hela tiden har valt att fortsätta jobba kliniskt tycker han är en av hans styrkor som tv-läkare.

– Ena dagen står jag på akuten och nästa är jag i en studio. Det är det som jag tycker ger mig trovärdighet att svara på frågor, därför att jag står mitt i elden hela tiden. Väldigt många andra har ju lagt av, säger Mikael Sandström.

Soldoktorn lägger om livet

Men nu väljer han alltså att lägga om sitt arbetsliv och prioritera om för att få mer fritid över och ge sig själv chansen att hitta kärleken.

 – Jag ska dra ner lite yrkesmässigt, jag ska jobba mindre på sjukhuset och mer med roliga program. Jag har ingen ambition att gå i pension men jag har en plan på att göra lite annat.


Mikael Sandströms sambo dog 2007 och sedan dess har han mer eller mindre levt som singel. Nu ser han fram emot att kunna hitta kärleken igen, och med en ändring i arbetslivet kanske nya dörrar öppnas.

 – Man jobbar ju inte isolerat så man träffar man väl människor ändå, jag tror inte att jag skulle träffa fler om jag jobbade mindre. Men jag ska jobba annorlunda nu, vem vet vem man träffar då, säger han.

 – Målet är inte att vara ensam, säger Mikael till Expressen.

Det blir spännande att se vad framtiden innehåller för dig, Mikael. Du är helt fantastisk!

Annons