Militärhunden tvingas bort från husse på grund av kriget- Två år senare hör hon honom ropa hennes namn..

Jason Bos och hans hundpartner Cila tillbringade fem år sida vid sida i Irak. De genomförde mer än 100 uppdrag ihop som inkluderar arbeten med Secret Service och sökning av vägbomber. Men när Jason Bos gick i pension 2012 på grund av en ryggskada, återvände han till USA utan Cila, en vacker, brun labrador. Jason var deprimerad och förtvivlad över detta, och inte säker på att han någonsin skulle kunna återförenas med sina bästa vän igen.

Två år gick och det gick inte en dag som Jason inte tänkte på sin bästa kompis. Men ödet ingrep när Bos fick veta att militären bestämt att det även var dags för hunden Cila att gå i pension.

Med hjälp från Humane Association och Mission K9 Rescue, så Cila flögs från Tyskland, där hon då var stationerad på en militärbas till Chicago för att återförenas med Jason Bos. Ögonblicket Cila hör Jason röst, vet hon att det är han.

"Så hur ser framtiden ut för två gamla soldator?" frågade kameramannen. Medan Jason svarar med att säga att han vill arbete med veteraner och hjälpa dem att ta itu med kampen och påfrestningarna de har gått igenom, är han glad att kunna säga att Chila kommer sättas i arbete.. som soffpotatis.

Äntligen återförenade - och nu lever de två pensionerade soldaterna i Jasons hem i Michigan.


Dela på Facebook