Miljontals hyllar nu Elvis Presley när han sjunger Simon & Garfunkels klassiker - och resultatet är magiskt!

Vem minns inte 1970, men detta år blir också ihågkommen för mycket mer, en av de saker som ingen glömmer, är Simon & Garfunkels otroliga mästerverk "Bridge Over Troubled Water". Låten är skriven av Paul Simon och sjungs av Art Garfunkel som sedan vann hela fem Grammys för sången 1971.

Förutom att den vann allt, så såldes singeln i över sex miljoner exemplar vilket gör den till en av de mest sålda singlarna genom tiderna.

Med tiden har många artister tolkat denna klassiker, Aretha Franklin, Johnny Cash och Eva Cassidy hör till storheterna som gjort covers på dunderhiten. Men redan 1970, samma år som låten släpptes, gjorde Elvis Presley sin egen version av klassiken att till och med låtskrivaren själv blev alldeles tagen. 

Det är verkligen få som kan sjunga klassikern så man får gåshud över hela kroppen, men Elvis vann hjärtan hos människor med sin version av låten.

Elvis fick framföra låten på 70-talet till glädje för hans fans runt om i världen, och när han skulle spela en konsert i Las Vegas, väntade publiken även på låten "That's The Way" var Paul Simon en av de många åskådare till denna konsert. Enligt uppgifter blev han så pass tagen av Elvis framförande att han ska ha sagt: ”Det var det, vi andra kan lika gärna ge upp nu.”

I klippet nedan finns ett av Elvis framföranden av låten förevigade på video: