Mobbarna tystnade när Tessan ryckte in

Tessan Lundqvist från Kramfors stod i kassakön i mataffären när hon hamnade mitt i pojkgängets våldsamma mobbning av en jämnårig kille. För henne var det självklart att försöka stoppa gänget - till slut lyckades hon. Läs hennes inlägg som har gillats över 50.000 gånger nedan:

På affärn, står i kön och ska köpa min snus. Framför mig står en grupp blandade ungdomar cirkus 13-15 år och ska köpa dricka osv och framför dem en pojke i uppskattningsvis samma ålder, försynt å nästan darrhänt lägger han mynt i den dära myntgrejen i kassan och betalar samtidigt som ja hör en av dom som tillhör den här gruppen med ungdomar bara vräker ur sig från ingenstans - Du måste vara en bögjävel du jävla äckelunge! -såna där kläder och väska ha ju bara bögjävlar! Vilket efter dessa totalt iq befriade kommentarer är lagda av personen i fråga klappar resterande personen på axeln, gapskrattar och säger - du är såå jävla kuuung brorsan.. KUNG?! Jag tittar förbannat på personen i kassan som möter min blick men sen bara tittar rakt ner! Jag tar tag i armen och säger högt och tydligt till den här personen som fällt dessa vidriga kommentare -hörredu, sådär säger man inte till någonannan, hur skulle du känna dig om någon sa något liknande till dig? Vilket han tittar på mig hånfullt, flinar, ställer sig kaxigt på sidan och säger -bruden, ingen säger något dumt till mig, jag är kung.. BRUDEN?! KUNG?! Ja ser på pojken han säger inget men ögonen är tårfyllda, han halvspringer mot utgången men har glömt hälften av de han handlat. Fyra av dessa personer från den här gruppen inklusive "brorsan" lämnar kön och går efter. Jag går om dom som står kvar av dessa ungdomar tar de pojken glömt och går efter å då först hör jag personen i kassan yttra sig å säger -de där har inte du handlat, de där är inte ditt. ALLVARLIGT?! Är det dags att reagera nu!? Ja kommer ut och vad faan ser ja! Jo då står den här pojken mot en byggnad en bit från affären med dessa andra ungdomar runt sig! Ja skyndar mig dit frågar ja va fan håller ni på med!? Vilket tre av ungdomar går åt sidan medans "brorsan" flinar upp sig igen börja gå emot mig kaxigare än kaxigt kan bli säger -Bruden lägg dig inte i de här va, vi sköter det här på vårat vis! I det här skedet är jag så ursinnigt vansinnig så när ja komma fram till den här "brorsan" ta jag tag i honom säger lugnt men förbannat bestämt lägg ner den där jävla attityden! Bara för att du bär på osäkerhet och egentligen är väldigt liten innerst inne ger de dig fan inte rätten att trycka ner andra och använda oskyldigt folk som någon jävla slagpåse för att du ska känna dig som en kung för en dag!! De finns ingen respekt att vinna i att vara jävligt dum med andra, den respekt du har av andra i din grupp kommer enbart av att dom själva inte vill sitta som pojken mot väggen med dig framför! Du är inte cool du är ingen kung och i mina ögon är du bara en rädd liten skitunge som inte fattar allvaret i de du håller på med! Han tittar mig i ögonen skiftar mellan rött och vitt. Övriga som var med "brorsan" drar sig därifrån han själv tittar ner i backen och säger tyst -förlåt.. De är inte mig du ska säga förlåt till utan pojken där borta. Vilket han går med mig bort till pojken som står som fastfrusen mot väggen tittar på honom och säger -förlåt grabben. "brorsan" går från platsen och jag ger pojken det han glömt på affären. Han tittar upp på och säger -Tack, tack för att du stod upp för mig. Ja kör hem pojken och vi pratar om allt mellan himmel och jord, de kommer fram att han aldrig sett eller träffat dessa ungdomar förut utan att han bara skulle köpa godis efter skolan men hamnade mitt i ett helvete. När han kliver ur bilen och ska stänga dörren tittar han ner i backen och säger tack igen, jag glömmer dig aldrig.. Bruden! vilket ja säger lugnt brorsan, vi är hårda vi är starka! Å grabben, för mig är du en stjärna! Han blir röd i ansiktet skrattar högt med gnistrande ögon och går.

Även fast de slutar med skämt och skratt vet jag likväl som alla andra som blivit utsatt för vidriga glåpord och mobbing att de sätter sig som en kniv i själen. Den här pojken kommer garanterat minnas den här dagen som en av dom värsta och de enda han ville ha vår lite godis under promenaden hem! Vart är respekten för varandra? Varför för besmitta hjärnan med en tanke att vara utstuderat vidrigt dum med en annan människa och sedan göra det till verklighet!? Va rädda om varandra istället! Va omtänksam och snäll istället för att trycka ner varandra och förstöra, ärra och såra! Alla kan omöjligt tycka om alla men förhelvete visa lite respekt åtminstone! Hade ja kunnat hade ja satt alla som är utstuderat dum på en båt till en öde ö så dom kunde mobba skiten ur varandra! Usch! -

Du ser konstig ut med håret uppsatt, gröna ögon, jävla utomjording, du ser ut som en kines föratt dina ögon är sne, du är så jävla kass som bor ute i skogen osv osv.. Ord som satt spår men..

Idag har jag håret uppsatt föratt jag trivs med det, mina ögon är oförändrade men ja gillar dom, jag kommer från något barn i min barndom kallade skogen vilket jag är stolt över. Jag kan sitta med mina gröna ögon och mitt uppsatta hår mitt ute i ingenstans och minnas vad jag lärt av att växa upp där jag gjort. Minnas och ta lärdom av hur jag blivit den jag är, vara tacksam över den jag är och blivit och allt jag lärt mig, de är okej att ha lite snea ögon, grönt å ju förbaskat fint och skogen är ju de vackraste vi har. Men det är inte utan kamp med hårda ord i de inre som ekar sen förut jag kommit hit. De påverkar, de sätter spår.

Alla precis alla människor är vackra på sitt vis så visa respekt för varandra, va rädda om varandra, värdesätt och prioritera det som är viktigt och de är aldrig viktigt att vara dum med andra och TÄNKT alltid innan du pratar, ett ord kan förstöra en människas liv. Jag säger som morfar alltid sa till oss, man ska göra vad man vill och säga vad man vill men man ska kunna leva med det sen också.

Ta ingen skit! Vi är starka vi är hårda ? ‪#‎fuckmobbing‬

Hon förtjänar verkligen alla likes som vi kan hitta!

[contentblock id=6 img=gcb.png]

Dela på Facebook