Modellen tatuerade sin katt – nu berättar hon varför alla som skriker ''djurplågeri'' har fel

Modellen, fitnessprofilen och bodybuildern Elena Ivanickaya från Ukraina är under utredning efter att hon rapporterat tatuerat sin katt - för att göra honom "glamorös".

På bilder kan man se hur katten ligger medvetslös medan tatueraren förevigar ett motiv på djurets bröstkorg. Motivet? Den grekiske guden Anubis. "Jag ville att katten ska vara lika glamourös som jag", ska Elena Ivanickaya ha sagt, skriver tidningen Daily Mail.

Bilder tagna visar katten Yasha medvetslös under bedövning.

En tatuerare arbetar sedan med att bläcka djuret, med designen som tar upp ett stort utrymme på kattens överkropp.

Men efter att ha lagt ut bilderna på sociala medier blev Ivanickaya kritiserad av tusentals människor som anklagade henne för att tortera katten.

 "Det vore bättre att tatuera hennes ansikte med en tatuering som lyder "idiot" samt bryta hennes fingrar för att ha torterat ett försvarslöst djur. Stackars katt", skriver en person. "Det är ingen leksak, det är en levande varelse", påpekar en annan.

Elena Ivanickaya har besvarat kritiken. "Den här katten lever ett bättre liv än vad du och ni gör. Det kanske är hemskt för dig, men han (katten) mår bara bra", skriver hon.

"Han är inte kastrerad och han kommer aldrig att bli det, det skulle vara verkligt grymt. Jag kollade med veterinären innan han fick en tatuering och de var okej med det och en veterinär var närvarande medan de tatuerade, så allt var under kontroll", skriver Elena Ivanickaya.

Elena Ivanickayas pojkvän har i ett inlägg på Facebook försvarat katt-tatueringen med att djurplågeri är ett globalt problem – men att vilja göra sin katt unik inte hör till den kategorin. Han skriver vidare att människor borde fokusera på riktiga problem, och djur som har blivit utsatta för plågeri på riktigt.

Det är en enda röra i hela landet, men huvudnyheten är att min katt har gjort en tatuering", skriver Elena Ivanickaya undrande på Instagram.


Dela på Facebook