Annons

Morgan Allings viktiga efterlysning till alla män – nu kräver han krafttag: ''Måste ta ställning''

Annons

Skådespelaren Morgan Alling har gjort flera kända svenska män som Peter Jöback och Alexander Karim sällskap i att lyfta fram våld mot kvinnor, efter dokumentären om Josefin Nilsson.

Men enligt Morgan Alling krävs det större krafttag än så, och nu riktar han en speciell uppmaning – till alla män. 

Ingen kan ha undgått de senaste dagarnas nyheter kring vår älskade och saknade Josefin Nilsson. Hennes öde har upprört tusentals människor och fått ett helt land att diskutera kring våld mot kvinnor.

I dokumentären ”Älska mig för den jag är”, berättar Josefin Nilssons syster om hur hennes syster levde i ett destruktivt förhållande där hon blev psykiskt och fysiskt misshandlad.

Morgan Alling talar från egen erfarenhet, när han pratar om misshandeln som pågår bakom stängda dörrar, efter att som barn ha bevittnat sin mamma bli slagen.

"Tystnaden är det största sveket"

Den 23e mars skrev han ett väldigt känslosamt inlägg på Instagram, kring sin egen mamma, men även om det som nu uppmärksammats kring Josefin Nilsson. 

”Hon träffade djävulen som gjorde livet till ett helvete. Nån måste ha hört när han slår sönder lägenheten med en kvinnokropp. De grannar måste veta att tystnaden är det största sveket. Kollegorna på teatern vet jag reagerade”, skriver Morgan Alling och fortsätter:

”Försvaren för dessa ”män” har varit många och varierade; ”Full”, ”Han har teaterdemonen inom sig”, ”Kvinnor gillar män som är lite farliga”, ”It takes two to tango”, ”Han är en konstnär. Media har också glorifierat dessa ”alfahanar” som sexig, manliga, demoner och det har gjort det svårare för ledningen. Men idag, tack vare #metoo har man belyst en tystnadskultur”, skriver han.

Morgan Alling belyser det som för många ekar obehagligt: 

"Men som systern i dokumenten sa: Var var ni när Josefin behövde er? Och det gör ont att höra. Tystnaden är ett svek."

En speciell uppmaning till alla män

Nu skickar han en uppmaning i ett nytt inlägg som snabbt spridit sig på både Instagram och Facebook. Där uppmanar han männen att sålla sig till kampen. 

"Nu krokar vi arm! 💪💪Hur många av mina manliga följare är trötta på att se våra medsystrar kämpa ensamma mot övergrepp av alla de former. Jag får ofta ryggdunk för mitt engagemang och, visst jag blir glad men den glädjen hjälper ingen som far illa. Jag efterlyser fler män än mig och @alexanderkarim och @peterjoback tar ställning. Jag vet att det är många.

Alla mina manliga följare: Ge mig en: 💪 "


Inlägget följs av en rad så kallade hashtaggar: 

#krokaarm #tröttpåtystnaden #tröttpåsveken #tröttpåtystnadskulturen #NomorefuckstogiveMAN 😌😉❤️

Nu hjälps vi åt att sprida Morgans uppmaning! 

Annons