Mormor klistrar upp en lapp i fönstret – när byggarbetaren ser vad det står bryter han ihop

På Excela Frick Hospital var 88-åriga Gloria Porter inlagd i delstaten Pennsylvania i USA eftersom hon hade hälsoproblem. Alla som har varit på sjukhus vet att det inte är så kul när tiden tenderar att krypa fram.

För att tiden skulle gå lite snabbare brukade Gloria titta ut genom fönstret på sjukhussängen. Utanför sjukhuset byggdes en överbyggnad till sjukhuset och flera byggarbetare med gula kläder och hjälmar klättrade på stålbalkar, rapporterar WTAE-TV.

En kall och snöig dag började Gloria oroa sig för männen, eftersom arbetet såg livsfarligt ut när de klättrade upp på snötäckta, frysta stålbjälkar.

Jeff Reick, som var en av byggarna hade i flera dagar sett Gloria i fönstret och oroat sig för henne. Han vinkade till henne och hon vinkade tillbaka. Det var då hon upptäckte att han hade skrivit något för henne på en av stålbjälkarna. "Get Well".

“Jag såg tanten i fönstret som tittade ut, och tänkte att det skulle en snäll gest att skriva krya på dig” säger Jeff till Pittsbrugh’s Action News.


Glorias svar är det som är rörande i denna historia. Hon ville så klart gengälda den vänliga gesten och skrev "var försiktig” på en lapp som hon satta upp i sitt fönster. 

Jeff blev rörd av lappen, eftersom det var precis vad hans kollegor behövde höra på en sådan blåsig och kall dag. Säkerhet är något byggnadsarbeten tar på största allvar, och i synnerhet på en sådan dag. 

Samma dag kom en främling fram med ett kuvert till männen, den innehöll pengar till lunch för dem, som en extra gest för dem.

Tänk vad mycket några vänliga ord kan värma. Dela gärna vidare.


Dela på Facebook