Annons

Möt den tidigare transsexuella mannen som nu identifierar sig som en könlös alien

Annons

Jareth Nebula, 33, vill öka medvetenheten för dem som känner att de är från en annan planet - och identifierar officiellt som en könlös utomjording, skriver Daily Mail.

Nebula, 33, föddes som en kvinna, men genomgick könskorrigerande till en man när han var 29 år och bytte namn till Jareth (inspirerad av David Bowies karaktär i Guillermo del Toro-filmen Labyrinth).

Men nu känner receptionisten som jobbar på en frisörsalong från Washington, USA, att han inte känner sig knutna till ett visst kön, men inte heller som en människa. Istället tänker Nebula på sig själv som en utomjording utan kön, som beskriver sig som "utomjordisk".

"Efter att ha kommit ut som transsexuell och trott att jag äntligen hade hittat mig själv, insåg jag att jag hade fel, förklarade de." "Jag var inte man eller kvinna, eller till och med människa. Jag tänker inte eller känner som människor. Jag kan inte förklara det för andra - jag är helt enkelt utomjordisk. Jag kände mig inte bekväm som könet eller till och med något däremellan. Jag vet att jag fastnar i en mänsklig form och det är så jag uppfattas av andra - men för mig är jag en alien utan kön."

Efter att ha diagnostiserats med Ehlers-Danlos syndrom, bekräftades det för Jareth att han inte var en vanlig människa.

Ehlers-Danlos syndrom (EDS) är en grupp ärftliga sjukdomar. De orsakas av bindvävsförändringar som påverkar leder, hud, blodkärl och inre organ. Överrörlighet i lederna, övertöjbar och mjuk hud samt sköra kärlväggar är vanliga och karaktäristiska symtom.

Människor är födda med tillståndet. Jareth hade dock inte diagnostiserats förrän han blev 26.

Hans läkare kallade honom "Mr. Elastic" (Herr. Töjbar).


Jareth har gått igenom flera kroppsmodifikationer.

"Jag har inga bröstvårtor, jag tog bort dem under min könskorrigering. Jag rakar bort mina ögonbryn och har läpp-, septum- och näsbryggspiercingar."


Jareth är väldigt nöjd med sin nya identitet.

Tyvärr accepterar inte alla det.

Hans familj var mycket förstående för hans övergång från kvinna till man.

Dock stöder de inte honom att identifiera sig som en utomjording.

"Min familj ser mig fortfarande som en transman, för att de inte förstår vad agender (inget kön) betyder eller utomjording," säger Jareth.

"Jag har internetvänner som stöder mig men offline är hårdare. Alla förstår inte - men det är okej. Jag förväntar mig inte att de ska göra det, jag vill bara ha acceptans."

Jareth har också fått mycket hat på nätet.

"Folk behandlar mig som ett freak, för jag är en främling, men det är en helt okej sak att kalla dig själv."

"Vem är någon att berätta för vem du kan eller inte kan vara? Om någon vill identifiera sig som någonting, till och med ett djur, låt dem."

"Jag tycker synd om människor som attackerar mig på nätet. Jag tror att de saknar empati och vill bara mobba mig, så jag hanterar det ganska bra genom att borsta av det."

"Jag är nöjd med vem jag är och kommer att fortsätta att bli mer främmande varje dag."

Annons