Möt jättekatterna Maine coon – som tar internet med storm

Kunglig och majestätisk, det är katten Maine Coon, den största som hålls som sällskapskatt med amerikansk ursprung.

Fotografen Robert Siljka bestämde sig för att föreviga Maine coon-katterna och dela deras skönhet med världen.

Kolla in denna bildserien som fångar den sanna skönheten i dessa gigantiska katter!

kat11

kat1

Sijka ser katter som gåtfulla och mystiska djur - och Maine Coon är det perfekta exemplet på hur elegant och kraftfull dessa varelser kan vara. "Min stora passioner är katter och fotografi, och jag gör mitt bästa för att kombinera de två så bra som möjligt", skriver han på sin hemsida.

kat2

kat3

kat4

kat5

"Jag fick inspirationen till den här serien från en bild av Dolce Vita och De La Loo - två av de mest majestätiska svarta Maine Coon... fotograde vackert på en enkel svart bakgrund, sa Robert till Cat Behaviourist.

kat7

"Jag fann ett stort nöje i att ta bilder. Att leka med katter och ta deras bilder gav mig mycket glädje. Jag bestämde att mina bilder inte skulle se ut som alla andra vackra kattbilder, de måste vara något speciellt. Jag började experimentera med ljus, bakgrunder, och retuschering."

kat8

"Det bästa sättet att få kattens uppmärksamhet är att vi leker med dem, vi leker en hel del! Vi jagar en hel del och leksaks-jagning."

kat10

"Det viktigaste för mig att är att fånga ansiktes uttrycket, jag älskar deras ögon och känslor som flyter från dem. Jag väntar alltid på ett speciellt ögonblick när en katt ger mig denna perfekta blicken. Som ni kan se använder jag mest mörka och enkla bakgrunder för att rika all uppmärksamt till katten."

kat9

Vilka otroliga bilder och vilka otroliga katter! Dela gärna med dina vänner om du också gillar Maine coons!

Dela på Facebook