Muslimska tv-stjärnan: Detta är islamiska statens farliga vapen

IS farliga vapen, är enligt denna tv-presentatören varken bomber eller kulsprutor. Vapnet befinner sig innanför dina fyra väggar.

Hur stoppar vi Islamiska staten? Frågan har varit på mångas läppar för länge och det har blivit ännu mer relevant eftersom fredagens terroristattack i Paris.

Den muslimska TV-presentatör Waleed Aly från den australiensiska Network Ten-programmet "The Project" sprider sig just nu med sitt bud.

Enligt honom, är IS pressade och extremisterna strategi att vända Västen mot muslimer som lever för att driva dem till deras sida. Det står helt klart för honom efter attacken i Paris.

Waleed Aly är själv sunnimuslim, terrorexpert och tv-profil i Australien

asdkwed

Inslaget som nu fått spridning kommer från Network Ten-programmet "The Project" där Aly är en av programledarna.

Han går mycket effektivt igenom exempel efter exempel där IS tagit på sig ansvar för terrordåd, som de med största sannolikhet inte haft något med att göra.

Orsaken: De vill framstå som mycket starkare och farligare än vad de egentligen är.

Han förklarar att detta är en uttalad strategi från IS

adoweoax3

Aly visar till och med upp texter från IS egen tidning, där de skriver att de ska ta på sig allt de bara kan – just av denna anledning.

"IS mål är att dela upp världen i vi och dem"

Waleed Aly konstaterar också att IS med detta strävar efter att dela upp världen i två läger: Vi och dem. Och om västvärlden luras att tro att IS ligger bakom all terror, så kan det vara till hjälp i den kampen.

Se klippet här och dela gärna: Det är värt det


Dela på Facebook