Myndighetsperson skröt om vilda djuren han dödat - nu kokar internet över bilderna

Blake Fischer är ledamot och representant för en lokalmyndighet för jakt och fiske i Idaho. Men efter ha delat foton av sig själv leendes med en ”hel familj av döda babianer” som han hade dödat under en jaktresa till Afrika har hans roll nu ifrågasätts, enligt Daily Mail.

– Det sätter oss i dålig dager, säger Keith Stonebraker, tidigare ledamot i myndighetens styrelse, till Daily Mail.

Myndigheten som Blake ska representera fattar beslut om Idahos djurliv och tar fram olika regler för jakt och fiske i delstaten. Tidigare har myndigheten fått stark kritik för de regler de satt upp för jakt på varg och grizzlybjörn.


Fischer och hans fru sköt minst 14 djur i Namibia, inklusive en giraff, leopard, impala, sabelantilop, ellipsvattenbock, kudu, vårtsvin, gemsbock och eland, enligt ett mail som han skickat till över 100 mottagare.


Nu har Fred Trevey, som har varit en tidigare ledamot i myndigheten, ha uppmanat Blake att avgå.

”Jag är säker på att vad du gjort är lagligt, men trots att det är lagligt gör det hela inte rätt”, skrev Trevey i ett mail som Idaho Statesman tagit del av.

”…Sportmannamässigt beteende är centralt för att upprätthålla jakt som en socialt acceptabel aktivitet”.

”… Jag har svårt att förstå hur en person som har privilegiet att vara ledamot av Idaho Fish and Game kan se en sådan aktivitet som sportmannamässig och ett exempel för andra.”


Steve Adler från Idaho for Wildlife – en intressegrupp för jägare är också kritisk:

”Den största saken är babianen. Jag var verkligen orolig. Det är min största fråga. Han dödade hela babianfamiljen och du har en liten en som ligger där i mammans knä. Så gör man bara inte.

”Jag hatar vargar lika mycket som vem som helst, men jag skulle inte ta en hel vargfamilj och sen visa upp vargbabyn på skärmen,” sa han.

Men Blake menar att han inte gjort något fel.

”Jag gjorde inte något olagligt. Jag gjorde inte något oetiskt. Jag gjorde inte något omoraliskt”.

”… Jag tittar på hur Idahos lagar ser ut och de säger att vi ska klara alla djur för Idaho, och allt överskott av djur hanterar vi genom jakt, fiske och fångst. Afrika gör samma sak.”

Vad tycker du om Blake Fischers agerande? Låt oss veta vad du tycker i kommentarsfältet nedan.