Annons

Mystisk hund förföljer paret mitt i skogen – när de ser detaljen på halsen avslöjas sanningen

Annons

När Scott Brown och hans fru bestämde sig för att klättra Mount Teneriffe i Washington trodde de inte att de skulle bli tre att göra turen. Allt hände på några ögonblick, men bara när de kom fram till vattenfallen, den vackraste punkten på vandringen, upptäckte Scott något som klargjorde hela situationen. Här är historien som hände på Monte Teneriffe två vandrare aldrig kommer att glömma.

Scott och hans fru hade just börjat gå, när de i det snöiga landskapet såg en mörk figur framför dem.

Först trodde de att det var en björn, så de blev väldigt rädda, men de insåg att dimensionerna var för små: de förstod sen att det var en hund som kom fram till dem väldigt glad.

Hunden fortsatte utflykten med dem: han gjorde inga försök att vända och gav intrycket att han redan hade gjort den rutten flera gånger, enligt The Dodo.

Oroliga över var ägarna befann sig

Men trots den ljuvliga tillvaron med den främmande hunden var det något som gnagde i paret. Guiden verkade ju inte ha sin husse eller matte någonstans i närheten. Svaret på den gåtan satt dock på hundens halsband.

Paret skrattade gott när de läste vad som stod inristat: ”Hej, jag heter Smokey. Jag bor i närheten, så snälla ta inte mig. Jag gillar ibland att slå följe med vandrare.”

Ett meddelande fanns också på baksidan av namnbrickan: ”Oroa er inte, jag går hem när jag blir trött. Min familj älskar mig väldigt mycket. Tack för att ni är snälla med mig!”.Scott och hans fru hade med andra ord turen att bli guideade av Smokey, som tycker om att följa med främlingar på deras vandringar.

Smokey höll dem sällskap tillbaka till bilen också, men sedan gick han in i skogen igen på andra sidan den lilla parkeringen och lade sig. Där kunde han vila efter en lång arbetsdag.

Paret hade turen att träffa den här härliga guiden under deras vandring. 

Visst vore det helt fantastiskt att få en så bra guide på fyra ben?

Annons