När läkarna ville stänga av respiratorn drog pappan pistol för att köpa mer tid

Underskatta aldrig en förälders kärlek till sitt barn. En Texs släpptes från fängelset efter att haft ett dödläge med SWAT-team för att rädda sin son.

Det var i januari som 27-åriga George Pickering III låg på sjukhuset i Texas. Hans familj fick höra av läkarna att han var hjärndöd till följd av en stroke och enligt dem skulle han inte vakna igen.

Familjen gick med på att stänga av respiratorn, utom pappa George Pickering II.

ho

George sade: "Jag kände mig hopplös. De rörde sig för fort. Sjukhuset, sjuksköterskorna, läkarna."

Utrustad med en pistol begav han sig till sjukhuset Tomball Regional Medical Center och tvingade ut läkarna ur rummet. Sedan barrikaderade han sig där inne och lyckades hålla en elitstyrka från polisen stången i tre timmar.

"Jag visste att om jag fick tre eller fyra timmar den natten skulle jag veta om George var hjärndöd,", sa Pickering.

ho2

Men nu hände det otroliga. Medan han satt och höll sin sons hand, kände George Pickering III hur hans son plötsligt kramade den. I samma stund som polisen stormade rummet, kunde de med egna ögon se att George Pickering III rörde ögonen, och hade vaknat upp ur koman.

George Pickering II greps och dömdes till fängelse i tio månader. Nu släpptes han lagom till jul, och har kunnat fira julhelgen med sin son, som är återställd. – Det var kärlek. Det är varje förälders skyldighet att skydda sina barn, och det var allt han gjorde, säger George Pickering III till KPRC.

”Det är varje förälders plikt att skydda sina barn, och det är allt han gjorde. Alla de bra saker som gjort mig till en man är tack vare mannen som sitter här bredvid mig”, säger George Pickering III till KPRC.


Dela på Facebook