Annons

Nästan ett år efter Aviciis död: Nu släpps hans nya musik efter familjens beslut – lyssna på den här

Annons

När Tim ”Avicii” Bergling gick bort i april 2018 var han nästan färdig med ett nytt album. Det skriver Aviciis tidigare presskontakt i ett pressmeddelande. Avicii lämnade efter sig mer eller mindre färdiga låtar, anteckningar, mejlkonversationer och sms om hur musiken skulle låta.

Låtskrivarna som han samarbetade med då har nu slutfört låtarna och albumet TIM kommer att släppas den 6 juni. Första singeln SOS kom ut igår, den 10 april.

Intäkterna från albumet ska gå till stiftelsen Tim Bergling Foundation och de ändamål som den verkar för, bland annat förebyggande av psykisk ohälsa och suicid.

I pressmeddelandet skrev också familjen om deras känslor för stiftelsen.

”Tim ville göra skillnad – att vi startar stiftelsen i Tims namn är ett sätt att hedra hans minne och verka i hans anda, skriver SVT.

Och att fortsätta släppa sin sons musik, var ett sätt för familjen att fortsätta sprida hans budskap.

”Efter Tims bortgång beslutade hans familj att inte låsa in musiken, utan att dela den med hans fans runt om i världen”, skriver familjen i pressmeddelandet enligt SVT.


Recensörernas dom

Nu släpps Aviciis nya singel ”SOS”, som har fått blandade recensioner.

”Låttexten hade kunnat vara en kortfattad sammanfattning av dokumentären ”Avicii: true stories”. Den handlar om en person som mår dåligt och behöver hjälp, som famlar efter något eller någon som kan ”plocka upp honom från underjorden” och vara bättre än drogerna, något eller någon som kan ge honom sinnesro”, skriver recensenten Markus Larsson på Aftonbladet.

"Verserna handlar om någon som inte mår bra, som berövas sin sömn och vars tankar blöder. På ytan är ”SOS” en kärlekssång men i dag är det svårt att inte se fler lager i texten", skriver Linus Brännström på Expressen.

Stjärnans öde ekar i textraderna:

Can you hear me SOS

Help me put my mind to rest

Two times clear again I'm acting low

A pound of weed and a bag of blow

Lyssna på låten ”SOS” nedan!

Annons