Annons

Norska Daniels (11) katt hade varit på språng i 7 månader - nu rör återföreningen miljontals

Annons

Daniel Fuglevik (11) hade inte sett sin katt på sju månader. Katten försvann efter att familjen flyttade till ett nytt hus, och ingen hade någonsin drömt om att se katten igen.

Men en dag strax före nyår år skulle familjen bli positivt överraskade. Katten som heter Plumbo hade hittats och då den bar ID-märkning var det ett lätt fall för att spåra ägaren.

- Han hade prasslat sig in i en kontorsbyggnad, förmodligen en fredag. På måndagsmorgon kom han in på kontoret till två damer som sedan tog honom till veterinären, säger mamma Torill till NRK.

Därför är det så viktigt med ID-märkning

Om familjen inte hade valt att märka Plumbo är det osäkert om han någonsin skulle återförenas med Daniel. Nu hoppas både Torill och Daniel att historien kan få fler att märka sina katter.

Fråga bara Daniel, 11-åringen är överlycklig att äntligen återförenas med sitt husdjur.

- Jag trodde inte att det var möjligt. Jag var så glad. Jag tycker att det är okej att jag visar att pojkar har känslor och är lika tuffa oavsett, säger Daniel till NRK.

Internationell uppmärksamhet

Reaktionen på Daniel har nu gått väldigt viral, inte minst efter den berömda amerikanska djurkanalen Animal Planet delade videon på Daniel.

Tryck på spelaren nedan för att se den berörande återföreningen som publiceras på Instagram av ingen annan än Animal Planet. Dela om du blev rörd av Daniels kärlek till den här katten!

Annons