Annons

Nu använder ungdomar superlim – för att få läpparna att se större ut

Annons

En ny selfietrend som går ut på att limma upp sin överläpp så att det ser ut som att man har fylligare läppar har börjat sprida sig i sociala medier.

Men det är många som inte är särskilt imponerade och menar att trenden är korkad, skriver News.com.au.

Inspirerat av kändisar som Kardashian familjen startades skönhetstrenden #kylejennerchallange år 2015. En viral läpputmaning där tonåringar trollade fram större läppar genom att suga in luften ur ett shotglas.

Nu har läpptrenden som kallas ”Glued lip challange” väckt uppmärksamhet på sociala medier – allt för att slippa genomgå ett ”riktigt” skönhetsingrepp.

Den nya trenden startade efter ett filmklipp på sajten TikTok där en tonåring visar hur hon limmar upp sin överläpp. Filmklippet har setts miljontals miljoner gånger och nu har ett flertal personer värden över hakat på trenden, rapporterar tidningen BuzzFeed.

Kan orsaka allvarliga skador

När det kommer till valet av lim har användningen sett olika ut. Det ska dock sägas att man bör använda sig av ögonfranslim.

Användandet av superlim kan orsaka allvarliga konsekvenser, skriver hemsidan Healthline. Ett ämne i superlimmet kan orsaka brännskador och vara farligt.

Somliga verkar faktiskt riktigt nöjda med resultatet, andra gör det mer som en kul grej – kolla nu själv här nedanför!

Vad tycker du om den här trenden? Snyggt eller galet? Ge oss gärna din åsikt i kommentarsfältet på Facebook, eller dela vidare det här till dina kompisar!

Annons